3021504291431508
top of page
Winterkamperen-winterglamping-winter-glamping-yurt-nederland

Winterkamperen in een yurt

Bij ons het dat winterglamping!

Logo Celestial Living Yurt Retreat

Slapen in een yurt is heerlijk en het kan bij ons het hele jaar. In de herfst en de winter is slapen in een yurt een luxe kampeerervaring die extra romantisch en knus is. Hou je  van natuur en avontuur en van een beetje back to basic, maar wil je eigenlijk ook wel wat comfort en een beetje luxe? Dan zul je winterkamperen in één van onze yurts absoluut een hemelse ervaring vinden! Want dit is niet zomaar winterkamperen te noemen.....wij noemen dit Winter Glamping!

De houtkachel zorgt voor heerlijke warmte. Slapen in een echt goed bed met luxe bedlinnen, fijne stoelen om in weg te zakken, een goed ingerichte keuken en een eigenzinnig en stijlvol interieur. En het allerfijnste is: je bent midden in de natuur, met de rust en de ruimte om je heen waar je soms zo naar kan verlangen, zonder andere mensen om je heen. Wind, storm, regen? Jou kan niets gebeuren...een glas wijn bij het vuur, de tijd aan jezelf, aandacht voor elkaar.... dat is genieten en lekker lang lazy loungen!

Winterkamperen-winter-glamping-winterglamping-yurt-nederland-achterhoek

Een yurt midden in het weiland? Ja echt waar! Je bevindt je midden in het Achterhoekse coulissenlandschap, het typerende landschap van deze streek is rondom. Prachtig weids uitzicht en de hemel erboven met kleurrijke wolkenluchten, betoverende zonsopkomsten, dromerige zonsondergangen en een fenomenale sterrenhemel! Want het is hier nog écht donker. Herfstig landschap of winterwonderland...ook in de koude maanden van het jaar is dit een feest om van te genieten.

De tijd lijkt stil te komen staan, de buitenwereld is ver weg en bestaat even niet en er zijn geen andere mensen om je heen. Rust, ruimte en natuur. Alleen maar aandacht voor elkaar en tijd voor de dingen die ertoe doen. Hoe heerlijk is dat!

Slapen en verblijven in één van onze yurts doet wat met je. Die ronde vorm - de magie van de cirkel - de natuurlijke materialen van de tent, de sfeervolle en luxe inrichting. Dat alles bij elkaar heeft een bijzondere uitwerking op lichaam en geest, dat gaat heel ongemerkt. Het is een warme omhulling met een helende werking. Het voelt als thuiskomen in jezelf.

Winterkamperen-winter-glamping-winterglamping-yurt-nederland-achterhoek
Winterkamperen-winter-glamping-winterglamping-yurt-nederland-achterhoek

'Glamorous' en eco-friendly winterkamperen

Het mooiste van kamperen is het verblijven in de natuur en het avontuur opzoeken. Maar in de winter heb je natuurlijk geen zin om bibberend in een tent te zitten, op een ongemakkelijke stoel met weinig verlichting, of te slapen op een matje op de koude grond. Warmte, comfort en gemak is wat je wilt!

​Winterkamperen in onze yurts is best wel 'glamorous' te noemen! Warmte van een fijne houtkachel. Een heerlijk comfortabel en warm bed, mooi opgemaakt met exclusief puur linnen beddengoed. En uitgebreide service en faciliteiten: een complete en goed ingerichte keuken en mooi serviesgoed met allerlei basics zoals koffie, thee, kruiden en specerijen, olie, suiker en honing dat allemaal standaard aanwezig is. Ook kaarsjes, inspirerende boeken en spelletjes zijn er. Het stijlvolle en romantische interieur maakt het winter-glamping-gevoel compleet, want alles -en nog veel meer- is er om jouw verblijf zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken. En uiteraard heb je privé sanitair: een heerlijke buitendouche voor de beleving van het echte yurt-leven en een eco-droogtoilet. Wij zorgen voor zachte handdoeken en badjassen en een assortiment douche- en verzorgingsproducten.

Alles wat we je bieden is duurzaam en eco-friendly. En bij aankomst staat er altijd iets lekkers voor je klaar.

Winterglamping met een extra laagje vilt

Al onze yurts krijgen een extra laag vilt. We vonden dat nodig, omdat onze yurts juist in de winter zo fijn zijn om in te verblijven, maar we willen graag optimaal comfort bieden.

Yurt Sirius heeft onlangs (oktober 2023) een extra laag vilt gekregen, de andere yurts volgen in december, als alles mee zit.

We hebben al kunnen meten en ervaren wat de voordelen zijn van de extra laag vilt. Het wordt sneller warm, het koelt minder snel af en het wordt minder vochtig in de yurt. Vilt wordt van schapenwol gemaakt en heeft een heel goede isolerende werking, zowel bij kou als bij warmte. Ook in de zomer zal de extra laag een goede bescherming tegen de warmte zijn.

Het heeft nog meer voordelen. De extra laag vilt geeft ook wat extra zwaarte aan de yurt, bij veel wind of een storm is dat echt een pluspunt. En tenslotte maakt het de akoestiek in de yurt nog fijner en komen geluiden van buiten wat zachter binnen.

Onze yurts zijn in Engeland geproduceerd. Het zijn Kirgizische yurts en die worden in Nederland niet gemaakt. Toch hebben we een yurtbouwer/zeilmaker gevonden die het aandurfde de extra laag vilt precies op maat te maken voor onze Kirgizische yurts. Het vilt is gemaakt van wol van Nederlandse schapen en geproduceerd  op Texel. Hieronder wat foto's van de montage ervan. De viltlaag is erg dik en daardoor paste het buitendoek niet goed meer. Gelukkig wist de zeilmaker een passtuk te maken en is het probleem opgelost.

Winterkamperen-winter-glamping-winterglamping-yurt-nederland-achterhoek
Winterkamperen-wanterglamping-winter-glamping-yurt-nederland-vilt-comfort
Winterkamperen-winter-glamping-winterglamping-yurt-nederland-achterhoek
Winterkamperen-winter-glamping-winterglamping-yurt-nederland-achterhoek

Winterkamperen met een gouden randje!

Je zult onze yurts als een perfecte ruimte ervaren die precies goed is voor twee personen. En slapen in een goed bed…dat wil je toch? Het grote comfortabele bed staat mooi opgemaakt klaar met bijzonder bedlinnen en het is qua warmte altijd aangepast aan de weersomstandigheden. Je zult het niet koud hebben, want er zijn ook nog dekens en andere voorzieningen voor extra warmte als dat nodig is. Zelfs in de koudste maanden van het jaar stookt de kachel het goed warm, want onze yurts zijn met een dubbele laag vilt geïsoleerd. De eigenzinnige en sfeervolle inrichting en allerlei andere mooie ‘basic luxe’ voorzieningen maken dat je je direct thuis voelt en kunt ontspannen en genieten.

Kaarsjes, sfeerverlichting, het vuur in de kachel en een muziekje op de achtergrond zorgen voor een knusse en romantische sfeer. Lekker lang loungen in de grote fauteuils bij de kachel of gezellig tegen elkaar aan kruipen in het aangename bed. Bij één van onze yurts kan trouwens optioneel voor twee eenpersoonsbedden gekozen worden...nog steeds heel gezellig!

En als je ‘s ochtends wakker wordt van de eerste zonnestralen stap je naar buiten en is er alleen maar natuur om je heen. Verwonder je over een prachtige zonsopkomst of een bevroren landschap dat ligt te schitteren in het ochtendlicht. Dat is winterkamperen met een gouden randje…dat is Winter Glamping!

Winterkamperen-winter-glamping-winterglamping-yurt-nederland-achterhoek
Winterkamperen-winter-glamping-winterglamping-yurt-nederland-achterhoek
Winterkamperen-winter-glamping-winterglamping-yurt-nederland-achterhoek

Winterkamperen, natuurlijke met een houtkachel!

Winterkamperen-winter-glamping-winterglamping-yurt-nederland-achterhoek

Bij een yurt hoort een houtkachel, punt! En bij winterkamperen is dat natuurlijk een noodzaak. Want een yurt is en blijft een tent. Onze yurts zijn geïsoleerd met een dubbele laag wol vilt, maar de weersomstandigheden zijn voelbaar, daarom is de kachel lekker opstoken van belang, ook voor behoud van de yurt. Elke yurt is voorzien van een moderne duurzame en eco-friendly houtkachel. Met de handleiding ‘stoken volgens de Zwitserse methode’ steek je de kachel makkelijk en goed aan en wordt de yurt snel lekker warm. En geen zorgen, als het buiten echt heel koud is, zorgen we voor een extra keramische kachel die kan helpen om bijvoorbeeld de eerste ochtendkou te verdrijven.

De kachels in onze yurts hebben een groot venster, het is net een televisiescherm, waardoor je het vuur goed kunt zien. De warmte van een houtkachel en van echt vuur is gewoonweg een genot en draagt bij aan het magische yurt-gevoel! Niets heerlijker dan in je stoel wegzakken met een lekkere kop thee of een goed glas wijn en eindeloos in de vlammen staren.

Winterkamperen-winter-glamping-winterglamping-yurt-nederland-achterhoek
Winterkamperen-winter-glamping-winterglamping-yurt-nederland-achterhoek
Winterkamperen-winter-glamping-winterglamping-yurt-nederland-achterhoek

Hout hakken hoort bij winterkamperen

Zo'n houtkachel aansteken en brandend houden vergt wel wat aandacht, maar met de uitgebreide handleiding gaat dat altijd goed.

Bij aankomst staat de kachel klaar om aangestoken te worden en de mand met hout ernaast is gevuld. Maar.....je moet ook zelf aan de slag! Elke yurt heeft een eigen houthok met een flinke voorraad hout. Het is echt zó leuk om hout en aanmaakhoutjes te hakken! Geen zorgen, wij hebben daar een goede splijtbijl en een heel handige tool voor staan. Dat is de zogenaamde 'Kindling Cracker', daarmee maak je in no-time de mooiste kleine aanmaakhoutjes en ook nog eens op een heel veilige manier. Dus dat gaat altijd lukken.

De kachels in onze yurts zijn supermoderne Jøtul houtkachels, precies afgestemd op de grootte van de yurt. Deze kachels hebben een optimale verbranding en een minimale uitstoot van fijne stofdeeltjes en rookgassen. Dat vinden wij belangrijk want onnodige luchtvervuiling hoort niet bij duurzaam leven. Als je de aanwijzingen voor het aansteken van de kachel goed volgt is de kachel snel aan en brandt ‘ie optimaal. En je hoeft maar weinig hout te gebruiken om het warm te krijgen, want hout is een kostbaar goed waar we spaarzaam mee om mogen gaan. Wij streven ernaar altijd lokaal hout te gebruiken. Wij kopen vers hout afkomstig van regionale onderhoudsprojecten en laten dat bijna een jaar aan de lucht drogen. In tegenstelling tot hout dat uit het Oostblok komt en dat oven-gedroogd wordt, is dat dus footprint-wise een meer duurzame keuze.

Tekst magic happens in a yurt

Winterkamperen met keuken en privé sanitair

Bij Winter Glamping hoort gemak en goede voorzieningen. Elke yurt heeft een op maat gemaakte en compleet ingerichte compacte keuken met koelkast en gasfornuis.

Water

Water voor de keuken en de douche wordt verwarmd door een geiser die in een buitenhokje hangt. In de yurt is geen badkamer, maar uiteraard is er wel sanitair. Je hoeft gelukkig geen grote afstanden af te leggen om bij het sanitair te komen want je hebt privé sanitair op het terras, direct naast de deur van de yurt.

Winterkamperen-winter-glamping-winterglamping-yurt-nederland-achterhoek
Winterkamperen-winter-glamping-winterglamping-yurt-nederland-achterhoek

Toilet

Door de bijzondere locatie van de yurts is er geen aansluiting op het riool. Daarom is er een zogenaamd eco-droog toilet, van het soort dat ook in tiny houses wordt gebruikt. Het ziet er uit als een gewoon toilet. Bij een droogtoilet hoef je dus niet door te spoelen en worden de vloeibare en vaste delen gescheiden van elkaar opgevangen. Het is een ingenieus en hygiënisch systeem en uiteraard wordt e.e.a. door ons goed schoon gehouden. Hoe het allemaal werkt en waar je rekening mee moet houden staat in het toilethokje en in de informatiemap aangegeven. Toiletpapier is altijd aanwezig.

Douchen

Buiten douchen is een bijzondere ervaring. Je kunt gewoon heerlijk met warm water douchen in de ronde houten douchecabine met regendouche. Omdat je in een soort grote ronde houten koker staat is het niet koud. Boven je is de blote hemel. Douchen bij volle maan of onder de sterrenhemel is écht een ervaring om nooit te vergeten. En douchen bij een flinke regenbui is ook heel leuk. Wij zorgen voor een assortiment verzorgende eco-doucheproducten, grote zachte handdoeken en dikke badjassen. En als het koud is hop je zo uit de douche snel weer naar binnen bij de houtkachel. Dat is nog eens genieten!

Winterkamperen-winter-glamping-winterglamping-yurt-nederland-achterhoek

Bij vorst

Er zijn allerlei maatregelen genomen om ook in de wintermaanden stromend water te behouden. Desondanks bestaat de kans dat bij nachtvorst of aanhoudende vorst de watertoevoer naar de douche moet worden afgesloten. Als de temperatuur overdag boven nul is, is het meestal wel mogelijk overdag te douchen Dat zijn nu eenmaal de uitdagingen die bij het winterkamperen horen.

Winterkamperen-winter-glamping-winterglamping-yurt-nederland-achterhoek
Winterkamperen-winter-glamping-winterglamping-yurt-nederland-achterhoek

Het buitenleven

Als je komt winterkamperen in één van onze yurts is er natuurlijk meer dan alleen het interieur van de yurt. De buitenruimte is minstens zo mooi. Het Achterhoekse coulissenlandschap is sowieso bijzonder mooi en afwisselend. De mooie profielen van de kale bomen, de groene graslanden afgewisseld met ruige akkers of misschien wel een sneeuwwit landschap in en schitterende winterzon waardoor de wereld er opeens heel anders uitziet. Soms sta je versteld van de schoonheid ervan. Alleen al om de steeds veranderende aanblik op de lucht. De horizon is een steeds veranderend schilderij Je kunt er op het terras vanuit je loungestoel met een schapenvachtje en een dekentje van genieten.  Voor de die-hard buitenmens is er een bbq die ook als vuurschaal gebruikt kan worden. Met het buiten douchen maakt dat de winter-glamping-yurt-beleving  helemaal compleet. 

Natuurlijk is het in deze omgeving ook prachtig te wandelen en te fietsen en is er nog veel meer te beleven en te ontdekken.

In welke yurt wil je slapen?

Celestial Living Yurt Retreat heeft drie yurts. Via onderstaande knoppen kom je meer te weten over de yurt van jouw keuze. Kies je yurt Orion met het romantische interieur van bamboe en de vrolijke kleuren uit de natuur? Of hou je meer van de aardse kleuren en materialen en hotel chic vibe van Yurt Venus? Zij is een beetje stoer en sexy. En dan is er nog Yurt Sirius, dat is een yurt waar je direct helemaal zen van wordt met de lichte naturel kleuren en het ‘Bohemian Chique’ interieur (vanaf oktober 2023 te huren).

Elke yurt heeft dezelfde indeling en dezelfde voorzieningen en faciliteiten. Maar de stijl en sfeer van elke yurt is uniek en eigenzinnig. Welke je ook kiest, je zult een onvergetelijk en heerlijk verblijf beleven!

Winterkamperen-winter-glamping-winterglamping-yurt-nederland-achterhoek
Winterkamperen-winter-glamping-winterglamping-yurt-nederland-achterhoek
Winterkamperen-winter-glamping-winterglamping-yurt-nederland-achterhoek
Winterkamperen-winter-glamping-winterglamping-yurt-nederland-achterhoek

Winterkamperen in een yurt is online te reserveren

Ben je enthousiast geworden van de mogelijkheden van Celestial Living, maar heb je toch nog vragen? Bekijk hier de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij of heb je speciale wensen neem dan contact op via het contactformulier.

Ben je overtuigd geraakt van ons unieke Yurt Retreat en wil je een paar hemelse nachten reserveren? Ga direct naar 'reserveren' of kijk bij ons actuele aanbod voor een One-Night-Stay of ander kortings-arrangement.

We zien er naar uit je te mogen begroeten!

Echt anders dan anders winterkamperen

Duurzaamheid staat bij ons voorop. Van bouw van de yurt tot de inrichting, van het beddengoed tot het wc-papier, van de kachel tot de koffie. Overal waar mogelijk hebben we gekozen en kiezen we voor de meest duurzame en verantwoorde optie.

Alles wat we je aan benodigde basics aanbieden is van biologische kwaliteit en/of is eco-friendly en duurzaam geproduceerd. Je kunt er over lezen in ons Welkomst- & infoboekje. Een paar voorbeelden: 

De houtkachel is van Jøtul en is een duurzame en milieuvriendelijk kachel. Het hout is afkomstig uit de Achterhoek en wordt aan de lucht gedroogd.

Het prachtige 100% linnen beddengoed is van het Nederlandse merk Casa Comodo en is eco-gecertificeerd. Linnen is de meest duurzame stof die er bestaat. Vlas wordt milieuvriendelijk verbouwd, het beddengoed wordt eerlijk en duurzaam geproduceerd in Portugal. En wist je dat het zeker in de wintermaanden heerlijk slapen is onder linnen, want het kan warmte vasthouden! Echt...je komt je bed niet meer uit ;-)

Alle verzorgingsproducten in de yurt zijn vegan en eco-gecertificieerd met afbreekbare verpakking, Handdoeken zijn van biologische katoen. We maken schoon en wassen met ecologische schoonmaakmiddelen en op zonne-energie. De kaarsjes in de yurt zijn gemaakt van dampvrije en niet giftige raapzaadolie en hebben biologisch afbreekbare cupjes.

En oja, niet geheel onbelangrijk..het toilet- en keukenpapier. Dat kopen wij bij The Good Roll. Zij maken 100% boom vriendelijk en duurzaam toiletpapier, keukenpapier en tissues, En doneren 50% van de nettowinst aan de bouw van toiletten in Ghana. Het is gemaakt van 100% Europees bamboe en gerecycled papier, zonder chloor, kleur- of geurstoffen. Je leest er alles over op hun website. Dus zo maken we samen de wereld echt een beetje mooier, ook voor anderen.

De extra’s die we je bieden of die je kunt huren hebben we ook gekozen met duurzaamheid in gedachte.

De fietsen die we verhuren zijn circulair geproduceerd door Roetz Bikes, een sociale onderneming in Amsterdam.

De te huren Petromax Atago is een gecombineerde BBQ en vuurschaal waarmee op een milieuvriendelijke manier een fijn vuurtje is te stoken.

En de verrassing die klaar staat bij aankomst....die is altijd van biologische herkomst en van goede kwaliteit!

bottom of page