3021504291431508
top of page

Al je vragen beantwoord

Slapen in een yurt - Sirius met queensize bed
Badjassen en badlakens als service bij de yurt
Fles Cava als feesttelijke aankomst te bestellen in yurt
Morso duurzme houtkachel in yurt venus
Kroon of dakraam van Kirgizische yurt
Ronde s[iegel met eettafel in het spiegelbeeld
Vaas met bloemen in yurt
Houthakken met de Kindling Cracker bij de yurt

?

?

?

Logo Celestial Living Yurt Retreat
Groene japanse theepot met kopjes van gietijzer
Twee fietsen van Roetz Bikes met logo te huren
twee eenpersoonsbedden in yurt
Gestapelde houtblokken voor de houtkachel van de yurt

?

?

VEELGESTELDE VRAGEN

Onderstaand de meest voorkomende vragen met antwoorden. Met de zoekfunctie is te zoeken naar een woord of onderwerp. Staat je vraag er niet bij? Via het contactformulier kun je al je vragen en wensen sturen. We kijken graag hoe we invulling kunnen geven aan je wensen.

 • Is er een minimum en maximum aantal dagen van verblijf?
  Van zondag t/m donderdag kunnen one-night-stays geboekt worden. Op de vrijdag en zaterdag mogen geen reserveringen van 1 nacht gemaakt worden.* Een weekend verblijf is minimaal 2 nachten. De aankomst dag mag daarbij een vrijdag of zaterdag zijn (een weekend verblijf is dus van vrijdag tot zondag of van zaterdag tot maandag). Het maximaal aantal is 8 nachten. *Let op: one-night-stay in het weekend en betaald met Stripe/via creditcard worden terugbetaald, minus de kosten van de creditcardbetalingen (2% van totaalbedrag)
 • Vanaf welk tijdstip kan ik inchecken?
  De yurt staat tot je beschikking vanaf 15.30 uur. In verband met onze werkzaamheden en voorbereidingen voor aankomst van onze gasten, is eerder inchecken niet mogelijk.
 • 'Zelf inchecken', hoe werkt dat?
  Een kleine week voorafgaand aan jouw verblijf ontvang je een email met alle benodigde informatie over het zelf inchecken, waar te parkeren, hoe bij de yurt te komen en de locatie en code van de sleutelkluis. Je hoeft je bij aankomst nergens te melden, als je de aanwijzingen uit de mail volgt, komt alles goed.
 • Is het bij aankomst donker in de yurt?
  In de yurt is licht aan bij aankomst zodat je (bij late aankomst) altijd je weg kunt vinden.
 • Wat is de vertrektijd?
  De vertrektijd is uiterlijk 11.00 uur. Latere uitcheck is in de regel niet mogelijk in verband met onze planning van schoonmaak en voorbereiding voor volgende gasten.
 • Moet ik voor vertrek nog iets doen?
  Ja graag. In de yurt ligt het Welkomst- en Infoboek waarin ogenomen een 'checklist voor vertrek'. Vriendelijk verzoek deze te hanteren en respecteren.
 • Is er bagage opslag?
  Nee, er is geen bagage opslag. Bagage kan in de auto blijven, dat is veilig. De auto staat op privéterrein. Eventueel is te vragen bagage bij de boerderijwinkel te plaatsen (te vragen bij de eigenaar van de boerderij). Dit is geheel op eigen verantwoording, bij ontvreemding kan geen aanspraak op enige vergoeding gemaakt worden.
 • Hoe is de bereikbaarheid met openbaar vervoer?
  De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is niet heel goed. Vanaf station Zutphen en Station Doetinchem rijdt eenmaal per uur een bus (check 9292). De dichtsbijzinde bushalte is 20 minuten lopen. Via taxiboeken.nl is vooraf online een taxi te reserveren voor zowel heen- als terugreis. Dit kan van en naar de Stations Dieren, Zutphen en Doetinchem.
 • Rijden er taxi's in de buurt?
  Nee, er is geen lokaal taxibedrijf. Maar vervoer via taxi is wel online te regelen. Bijvoorbeeld bij sneleentaxi.nl Station Zutphen heeft taxi standplaatsen, maar er staan niet altijd taxi's te wachten. Doetinchem heeft wel diverse taxibedrijven. Gewoon even Googlen dus.
 • Mag ik de auto parkeren bij de yurt?
  Nee, het is niet toegestaan met de auto naar de yurt te gaan. Parkeren kan op het centrale parkeerterrein voor de boerderij. Dit geldt ook voor motoren. Op het parkeerterrein staat een bolderkar om bagage te vervoeren. De yurts staan in het weiland, er is geen verhard pad. Voorafgaand aan het verblijf volgen per email de aanwijzingen naar de yurt.
 • Waar kan ik parkeren?
  Bij aankomst is de auto te parkeren op het centrale parkeerterrein voor de boerderij. Het is niet toegestaan met de auto naar de yurt te gaan. Afhankelijk van de yurt is het vanaf het parkeerterrein maximaal 300 meter lopen naar de yurt. Voorafgaand aan het verblijf volgt per email de aanwijzingen naar de yurt.
 • Is er een laadpaal voor elektrische auto?
  Nee, de Farm Glamping/boerderij beschikt (nog) niet over een laadpaal voor elektrische auto. Bij de Coop Supermarkt in Steenderen staan een aantal openbare laadpalen.
 • Is er fietsverhuur?
  Ja, wij bieden fietsen te huur aan. Duurzame geproduceerde 'company-bikes' van Roetz. Met versnellingen, verstelbaar zadel, fietsmand, terugtraprem, slot met ketting en telefoonhouder. Optioneel te reserveren bij de boeking of via app aan te vragen. E-bikes zijn te huur bij www.fietsverhuurbronkhorst.nl, te vinden in Steenderen, vlakbij de Plusmarkt (gratis parkeren). Ze voorzien ook in brengen en halen service, hieraan is een eenmalige vergoeding van € 25,0 verbonden.
 • Kan ik mijn fiets stallen?
  Bij de yurt staat een speciaal hek waar fietsen tegen aan kunnen staan. Dat is niet het hek rondom het terras, maar het vrijstaande hek. Er is geen mogelijkheid de fiets binnen neer te zetten.
 • Kan ik mijn e-bike opladen?
  Als de batterij niet van de fiets kan, dan kunnen we op verzoek voorzien in verlengsnoer. Kan de batterij wel van de fiets, dan gewoon in de yurt opladen. Onder de kapstok ligt een stekkerblok. Oplaadsnoer zelf meenemen.
 • Ik wil een yurt-verblijf cadeau geven, is er een cadeaubon?
  Ja, Ik maak een cadeaubon op maat voor de ontvanger. Als schenker kun je een persoonlijk bericht opgeven. Er zijn twee mogelijkheden: 1. Een cadeaubon voor één nacht kost € 195, is alleen geldig op weekdagen van zondag t/m donderdag. Voor twee nachten is het totaal € 335. Geldig op weekdagen en weekenden (minimaal verblijf in een weekend is 2 nachten, met aankomst op vrijdag of zaterdag.) Op de bon staat een code en informatie, waarmee op de website de boeking aangevraagd kan worden. Datum en yurt kan men zelf kiezen op basis van beschikbaarheid. 2. Je maakt zelf een reservering door yurt en verblijfsdatum te kiezen en kiest bij de extra's de optie 'cadeaubon'. Ik neem dan contact op over verdere afhandeling. Je ontvangt de cadeaubon per post, in kleur afgedrukt als cadeau kaart in een gouden envelop. Het wordt als brievenbuspakketje verzonden.
 • Wanneer kan ik korting krijgen op een reservering?
  Er is een Last Minute-korting en een Early Bird korting. Bij een Last Minute Arrangement geldt een korting van 10% op het nachttarief en is geldig als je nu boekt voor een verblijf dat maximaal 6 weken in de toekomst ligt. De totaal prijs is inclusief de toeristenbelasting en schoonmaakkosten. Hier is te lezen hoe je dit kunt reserveren. Een EarlyBird Arrangement is een meerdaags verblijf met korting en wat extra's, dat wat verder in de toekomst ligt. Hier lees je alle informatie over het Early Bird Arrangement.
 • Hoeveel personen mogen er in de yurt verblijven?
  De yurt is voor maximaal twee personen. Alles is daarop ingericht. Het is niet toegestaan en niet mogelijk met meerdere personen en eigen slaapmateriaal te verblijven. Het is ook niet toegestaan gasten uit te nodigen tijdens het verblijf.
 • Mag ik vrienden uitnodigen tijdens mijn verblijf?
  Nee, het is niet toegestaan met meer dan 2 personen in de yurt te verblijven. Tenzij je alleen verblijft, dan mag je 1 persoon te gast hebben en/of vragen te blijven slapen.
 • Is de yurt geschikt voor baby's?
  Baby's tot maximaal 1 jaar zijn welkom. Maar er zijn geen voorzieningen voor baby's, dus alles zelf meenemen. Denk erom dat er een afstand door het weiland gelopen moet worden naar de yurt, er is geen verhard pad. En neem in overweging dat de nachttemperaturen laag kunnen worden, afhankelijk van de tijd van het jaar.
 • Is de yurt geschikt voor kinderen?
  Nee, wij ontvangen geen kinderen. Ons concept is gericht op volwassen. In en om de yurt is het niet veilig voor dreumessen en jonge kinderen. Kinderen vanaf ongeveer 12 jaar zijn welkom, mits onder begeleiding van een volwassene. Het maximaal aantal toegestane personen blijft twee.
 • Is de yurt geschikt voor minder-validen?
  Nee, onze yurts zijn niet geschikt voor minder valide mensen.
 • Mag ik mijn hond meenemen?
  Nee, we ontvangen geen honden/huisdieren. Ook voor kleine honden maken wij geen uitzondering.
 • Zijn er handdoeken en keukenlinnen?
  Ja, voor elke gast is er een volledige set handdoeken (groot, klein en washand) en een badjas. Er is ook keukenlinnen aanwezig.
 • Is een BBQ en/of vuurkorf toegestaan?
  Wij verhuren van maart/april tot oktober een BBQ welke ook als vuurschaal gebruikt kan worden (compleet met briketten, hout en gereedschap). Alleen deze mag gebruikt worden. Het is niet toegestaan eigen BBQ of vuurkorf mee te nemen. Dit heeft te maken met de veiligheid voor yurt en houten terras.
 • Kan ik een BBQ huren?
  Ja, de Petromax Atago is te huur. Een twee-in-een BBQ en vuurschaal. Wordt geleverd inclusief eco-briketten, hout en gereedschap. Ook een Dutch Oven (gietijzeren multifuctionele pan) is op aanvraag beschikbaar. De BBQ-vuurschaal hoeft niet persé geboekt te worden bij de reservering. Daags van te voren is vroeg genoeg.
 • Is er gratis WiFi en hoe is het bereik?
  Ja, er is gratis WiFi. De Wifi wordt vanaf de boerderij draadloos versterkt naar de yurts. De snelheid is misschien niet wat je thuis gewend bent maar voldoet zeker voor de duur van het verblijf. Inloggegevens in de infomap in de yurt.
 • Mag ik muziek afspelen?
  Ja, het toegestaan eigen muziek af te spelen. Alle yurts hebben een House of Marley bluetooth stereo set.
 • Hoe werkt de houtkachel?
  Bij aankomst staat de kachel klaar om aangestoken te worden. Er is een handleiding met duidelijke uitleg en plaatjes hoe de kachel zelf snel en goed aan te steken. De kachel moet aangestoken worden volgens de 'Zwitserse methode", ook dat staat allemaal duidelijk omschreven. Wij vragen de handleiding altijd te volgen en de aanwijzingen omtrent veiligheid in acht te nemen.
 • Moet ik zelf hout meenemen?
  Nee, er is altijd hout voor de kachel aanwezig, dit is bij de prijs inbegrepen. Wij vragen verantwoord met hout om te gaan. Het prepareren en aansteken van de kachel vraagt om wat aandacht, volg alsjeblieft de handleiding.
 • Moet ik zelf hout hakken?
  Ja, hout hakken hoort erbij en is heel leuk. 😀 Bij aankomst staat de kachel klaar om aangestoken te worden en is de houtmand gevuld. In de aanwijzingen staat waar het hout ligt en hoe het te gebruiken. Er is een hakblok, een bijl en een speciale 'Kindling Crackers'. Hiermee is het eenvoudig en veilig het hout te kloven en aanmaakhoutjes te maken.
 • Is er een winkel en/of supermarkt in de buurt?
  Bij de boerderij is de boerderijwinkel van Dinand Garritsen (de eigenaar van de boerderij). Hun specialiteit is lokaal vlees, heerlijk voor op de BBQ. Er wordt Boeren-ijs verkocht en je kunt er verse sinaasappelsap persen. En er zijn nog wat lokale producten te koop. Niet ver van de yurt is nog een boerderijwinkel: De Kruisbrink (ook van een familie Garritsen), zij bieden aan groot assortiment aan versproducten en Achterhoekse streekproducten (adres: Kruisbrinkseweg 7). Dichtsbijzinde supermarkt is in Steenderen: Coop Aalderink (3,5 km vanaf de yurt). Daar zijn ook een aantal laadpalen voor elektrische auto's.
 • Is er nog iets waar ik aan moet denken om mee te nemen?
  Ja, in de yurt mogen geen buitenschoenen gedragen worden omdat deze door het lopen door het weiland behoorlijk vies kunnen worden. Pantoffels, slippers of binnenschoenen zijn dus een goed idee.. En het is ook handig om snel naar buiten te stappen om naar het toilet of de douche te gaan. In de koude maanden zijn pantoffels of warme sokken sowieso fijn, want de vloer wordt ondanks isolatie wel koud. En ook in de koude maanden is het verstandig kleding in laagjes te dragen. Als de kachel de yurt eenmaal goed verwarmd kun je iets uitdoen.
 • Hoe groot is de yurt?
  De yurt heeft een oppervlakte van 30m2. Het aangebouwde houten terras is ongeveer net zo groot.
 • Hoeveel bedden staan er in de yurt?
  De yurts hebben één queensize tweepersoons bed (160x200). Het is een boxspring met natuurlatex matrassen en natuurlatex topper en dekmatras van biologische wol voor extra comfort. De dekbedden zijn van lyocell en biologische katoen. Het beddengoed van biologische katoen en 100% puur linnen. Er zijn twee soorten kussens per persoon. De bedden worden opgemaakt met eenpersoons dekbedden en een grote sprei die over het gehele bed valt. Het beddengoed wordt aangepast aan de weersomstandigheden.
 • Kunnen de bedden uit elkaar / zijn er eenpersoonsbedden?
  In Yurt Orion kunnen de bedden uit elkaar en een twinbed-opstelling krijgen. Elk bed heeft een natuurlatex matrastopper. Deze optie is alleen beschikbaar bij yurt Orion en kan bij de reservering aangevraagd worden. Er zijn meerkosten aan verbonden.
 • Kan er een bijzetbed voor extra persoon geplaatst worden?
  Nee, de yurt is voor maximaal twee personen. Alles is daarop ingericht. Er is geen ruimte voor een extra bed. Een derde persoon op een zelf meegebracht matje of luchtbed is niet toegestaan.
 • Welke sanitaire voorzieningen zijn er?
  Er is een warm-water buitendouche en een toilet. Er is geen aansluiting op riolering, daarom is voor een droogtoilet gekozen. Het water van de douche loopt in de greppel, dus er mogen alleen ecologische doucheproducten gebruikt worden die in de yurt aanwezig zijn. Heerlijke verzorgende producten van het merk Urtekram. De douche en het toilet zijn direct naast de deur van de yurt.
 • Wat is een droogtoilet?
  Een droogtoilet ziet er uit als een gewoon toilet, maar wordt niet met water doorgespoeld. Natte en vaste delen worden gescheiden opgevangen. Hierdoor is er nauwelijks kans op stank. Het heeft een ingebouwd ventilatiesysteem. E.e.a. behoeft wat aanwijzingen, deze zijn te vinden in de toiletruimte en in het Welkomst- & Infoeboekje. Er is altijd toiletpapier aanwezig. AANWIJZING VOOR HEREN: OP DIT TOILET MOET ZITTEND GEPLAST WORDEN anders wordt het toilet en de ruimte erg vies. Buiten het terras in het gras plassen mag ook.
 • Kan ik ontbijt bij-reserveren?
  Nee, de yurts zijn zelfvoorzienend. Wij bieden een assortiment aan keukenbasics (zie volgende vraag). Eten en drinken naar eigen behoefte meenemen.
 • Is er een koelkast en gasfornuis?
  Ja, er is een vierpits gasfornuis met wokbrander en een tafelmodel koelkast met vriesvakje. De keukeninventaris is zeer uitgebreid.
 • Welke (keuken) basics worden aangeboden?
  De keukenbasics zijn: - een assortiment aan losse thee: zwarte thee, groene thee en kruiden thee. - een assortiment theezakjes van Royal Green. - Koffie, te zetten met percolator of als slow-coffee - Milde en vierge olijfolie - Peper, zout, kruiden, specerijen en kruidenmixen - honing, suiker, zoetjes Overige basics: - kaarsjes - servetten - schoonmaakmiddelen - verzorgingsproducten - handdoeken en badjassen - keukenlinnen - toiletpapier - boeken en spelletjes Alles van eco-/bio-kwaliteit.
 • Wat behoort er tot de keukeninventaris?
  - Er is mooi serviesgoed. - Koffie is te zetten met percolator of als slow-coffee. - Theepot en Japanse theeset - Fluitketel en zwanenhals waterkokertje - Goede, scherpe messen van Opinel en diverse snijplanken - Allerlei schalen, bestek en keuken-utensils - Broodrooster, melk-opschuimer en staafmixer - Diverse kookpannen, koekenpannen, crepes-pan, wok en stoofpan - Hand-citruspers, maatbeker, vergiet, mengkom - Plastic zakjes en folie, lucifers, aanstekers
 • Is het warm genoeg in de winter?
  Ja, er staat een goede en moderne houtkachel in de yurt die het snel warm stookt. De yurts zijn geisoleerd met wolvilt, maar het is en blijft een tent. Uiteraard koelt het af als de kachel uit is. Daarom is er in de koude maanden een extra keramische kachel die gebruikt kan worden als dat nodig is. Het beddengoed wordt aangepast aan de weersomstandigheden.
 • Hoe is de temperatuur in de zomer?
  De yurt is geïsoleerd met wolvilt, wat ook becherming geeft tegen zon en warmte. Maar het blijft een tent, dus het wordt warm. Maar gelukkig koelt het ook net zo snel weer af als het buiten koeler wordt (sneller dan in een huis!). Tijdens de warme maanden is er een fluisterstille ventilator met afstandbediening. Het beddengoed wordt aangepast aan de weersomstandigheden.
 • Zijn er veel insecten?
  Zonder insecten geen leven, dus ik ben blij dat ze er zijn. Maar ze kunnen heel vervelend zijn. Daarom hangt er in de warme maanden of zodra insecten een overlast bezorgen, een grote klamboe over het bed. En voor de deur hangt aan de buitenkant een linnen gordijn (i.v.m. rondingen en naar binnen draaien van de deur kan dat alleen aan de buitenkant).
 • Hoe is het terras ingericht?
  Het terras is gedeeltelijke rond en er staat een hekje omheen om het wat intimiteit te geven. Er staan loungestoelen met bijzettafel en een eettafel met twee stoelen. In de zomer is er een parasol. Er is verlichting. Verder is het met wat beplanting ingericht. Op het terras is -vrijwel direct naast de deur- de douche en het toilethokje, voor het beeld is dat is niet storend.
 • Hoe is de stroomvoorziening?
  De stroomvoorziening is 6 Amp. Dat is meer dan voldoende voor alles wat aanwezig is. Maar er kan geen piekvragende apparatuur op aangesloten worden (zoals een oven of espressomachine).

Wat onze gasten zeggen

Wij hebben een heerlijk verblijf gehad. Het was aardig koud buiten, dus wij hebben de kachel goed opgestookt. De yurt is van alle gemakken voorzien, ook de keuken heeft alles om een goede maaltijd voor te bereiden. Kortom, ultiem genieten.

Joep - Yurt Orion - januari 2022

bottom of page