top of page
Logo Celestial Living fc.png
Yurt Orion bij bomen in late namiddag zon
Kirgizische Yurt zonder doek in opbouw
Yurt Venus met terras in de hoek van het weiland

Sirius

coming 2023

Venus

vrij in de wei

Orion

bij de bomen

De Yurts

Celestial Living Yurt Retreat

Onze yurts zijn uniek in Nederland. Wij zijn de eerste in Nederland met deze yurts van het Engelse bedrijf ‘Yurts for Life’. Deze yurts worden volgens traditioneel Kirgizisch model geheel met de hand gemaakt van lokaal essenhout en andere moderne en duurzame materialen, zoals katoen, wolvilt en canvas. Met gebruikmaking van traditionele en ambachtelijke technieken is het een echt staaltje vakmanschap.  

Yurt, Joert of Ger?

In Nederland schrijven we ook wel 'joert', wij gebruiken 'yurt'. Ook een Mongoolse Ger wordt in Nederland yurt genoemd. Een Kirgizische Yurt is anders van opbouw dan een Mongoolse Ger. Wij hebben een passie voor yurts, al heel lang en dan met name de Kirgizische yurt. Celestial Living Yurt Retreat heeft voor deze yurts gekozen omdat ze zo elegant en ruimtelijk zijn. De gebogen daklatten geven binnen een ruimtelijker gevoel, ze zijn hoger en er zijn geen middenpalen nodig. De kachel staat een de wand en niet in het midden. Hierdoor hebben we een optimale inrichting met heel veel comfort kunnen realiseren

Hotel Chic

Elke yurt heeft een eigenzinnige en unieke inrichting, net zo compleet als een tiny house. Het interieur is 'hotel chic' te noemen: een boutique yurt dus! Onze yurts doen je verwonderen! We zien niets liever dan de glimlach op je gezicht wanneer je één van onze yurts binnenstapt en zelf die 'wauw'-factor ervaart. We nodigen je uit om het te komen beleven!

Yurt Sirius

Yurt Sirius liet even op zich wachten vanwege wat vertragingen in de vergunningaanvraag, Maar begin mei 2023 hebben we de vergunning gekregen en we kunnen eind juni gaan starten met de voorbereidingen en bouw. 

De ruimte itussen twee yurts voor Yurt S

Precies in het midden tussen Orion en Venus komt Sirius te staan. Er is dan nog steeds heel veel ruimte tussen de yurts . Je hebt je er volledige privacy, want door de positie van de yurts kijk je nooit bij elkaar naar binnen of op het terras en kun je genieten van maximale vrijheid.

We gaan eerst de vloer bouwen, dan pas kan de yurt opgebouwd worden. Als de yurt eenmaal staat, komt eerst alleen het buitendoek erover. Dat moet een goed aantal weken regelmatig nat (gemaakt) worden om te zorgen dat het doek krimpt en lekdicht wordt. Daarna kan de yurt pas worden voorzien van binnendoek en vilt. Ondertussen kunnen we verder met het bouwen van het terras, het houthok en het sanitair en ook het interieur kan verder afgewerkt worden.

Een voorzichtige schatting is dat we in september gasten kunnen ontvangen.

Hier vind je alvast alle info over het huren van een yurt.

Yurt Orion bij de bomen in de zomerzon

Yurt Orion

De Kirgizische yurt komt goed tot zijn recht in het Achterhoekse landschap. De ribbenstructuur van het houten frame is goed te zien.

Yurt Orion staat aan de rand van een weiland, in de luwte van een paar grote bomen. Het omheinde houten terras is een fijne buitenruimte en biedt net dat intieme gevoel  en de privacy die je wenst en toch kun je optimaal de weidsheid van het landschap ervaren.

Yurt Venus

In Yurt Venus ervaar je het summum van privacy, omringd door ruimtelijk groen, als een eiland in een groene zee.

En de horizon is elke dag een ander schilderij.

De zespuntige 'starcap' is typerend voor deze mooie yurts van 'Yurts for Life'. Over de middencirkel, de 'kroon' van de yurt, zit transparant pvc. Zo valt er mooi licht naar binnen en kun je 's nachts vanuit je bed de sterren en soms de volle maan zien. Dat is magisch mooi!

Yurt Venus met terras in de zomerzon
tekst magic happens in a yurt
bottom of page