3021504291431508
top of page
Logo Celestial Living Yurt Retreat
Yurt Orion bij bomen in late namiddag zon
Yurt Sirius midden in de wei
Yurt Venus golden hour

Sirius

in het midden

Venus

vrij in de wei

Orion

bij de bomen

De Yurts

 van Celestial Living Yurt Retreat

Onze yurts zijn uniek in Nederland. Wij zijn de eerste in Nederland met deze yurts van het Engelse bedrijf ‘Yurts for Life’. Deze yurts worden volgens traditioneel Kirgizisch model geheel met de hand gemaakt van lokaal essenhout en andere moderne en duurzame materialen, zoals katoen, wolvilt en canvas. Met gebruikmaking van traditionele en ambachtelijke technieken is het een echt staaltje vakmanschap.  

Yurt, Joert of Ger?

In Nederland schrijven we ook wel 'joert', wij gebruiken 'yurt'. Ook een Mongoolse Ger wordt in Nederland yurt genoemd. Een Kirgizische Yurt is anders van opbouw dan een Mongoolse Ger. Wij hebben een passie voor yurts, al heel lang en dan met name de Kirgizische yurt. Celestial Living Yurt Retreat heeft voor deze yurts gekozen omdat ze zo elegant en ruimtelijk zijn. De gebogen daklatten geven binnen een ruimtelijker gevoel, ze zijn hoger en er zijn geen middenpalen nodig. De kachel staat een de wand en niet in het midden. Hierdoor hebben we een optimale inrichting met heel veel comfort kunnen realiseren

De drie yurts op een rij

In 2020 zijn we begonnen met twee yurts, Orion en Venus. Het plan een derde te plaatsen was er al, maar het kon niet allemaal tegelijk. Yurt Sirius liet door allerlei omstandigheden even op zich wachten, maar is uiteindelijk in oktober 2023 helemaal gereed gekomen. En wat een mooi stel is het zo! De drie op een rij. Wij vinden ze prachtig in het landschap staan! Ze zijn van alle kanten te zien. En het fijne is, niemand ziet jou, want ze staan ver van de weg en omliggende boerderijen.

strook paginabreed de yurts

Verrassingselement

De buitenkant van de yurts doet niet vermoeden, dat ze van binnen zo luxe en compleet zijn! Onze yurts zijn net zo compleet als een tiny house. Elke yurt heeft een uniek en eigenzinnig interieur, met een optimale indeling voor twee personen, veel comfort en een tikje luxe, best wel chic eigenlijk. Het is een rond appartement met alles erop en eraan! En dat ronde, dat is nou net het verrassingselement, dat zie je niet op foto's, dat voel je pas als je er in staat. Onze yurts doen je verwonderen! We zien niets liever dan de glimlach op je gezicht wanneer je één van onze yurts binnenstapt en zelf die 'wauw'-factor ervaart.

We nodigen je uit om het te komen beleven!

Drie yurts...drie unieke interieurs

De buitenkant mag dan hetzelfde zijn, binnen wordt je verrast door het interieur. Yurt Orion is wat kleurrijk, Yurt Sirius is heel sereen en Yurt Venus is de stoere, zelfs een beetje sexy. En romantisch? Tja, dat is natuurlijk vooral het gevoel dat je zelf meebrengt in liefde en aandacht voor elkaar! Dat gaat hier helemaal vanzelf.

Wil je meer weten over slapen in een yurt, klik dan de button. Of ga verder naar de yurts hieronder. Wees gewaarschuwd....ze zijn allemaal mooi, dus het wordt moeilijk kiezen. We zijn benieuwd welke je kiest!

Slapen in een yurt, in yurt Orion van Celestial Living

Yurt Orion

Orion is de yurt met kleur in een naturel interieur met meubels van bamboe en hout. Ronde jute tapijten, grote rotan fauteuils en lekker veel kussens.

Het linnen beddengoed  in kleurrijke tinten heeft romantische namen als Woodland Green, Yellow Summer, Dusty Olive, Vintage Rose en WildSage.

Het zal telkens een verrassing zijn, welke kleurencombinatie je zult aantreffen.

Yurt Sirius

Yurt Sirius heeft een licht en sereen interieur. Een mooie neutrale basis met houten meubels van eiken en teak en heel bijzondere rotan loungestoelen. De naturel tinten en 'a touch of gold' maken dit tot een chic interieur. Het mooie linnen bedengoed heeft meer zacht neutrale tinten zoals ivory White, Classic Sand, Simply Taupe, Natural Brown en het romantische Primrose Pink. Alle kleuren zijn heel mooi met elkaar te combineren .

Slapen in een yurt van Celestial Living Yurt Retreat

Yurt Venus

En dan is er nog Yurt Venus met haar stoere interieur. Beetje donkerder, met leer en suede. Ook wat fijne tapijten op de grond en meubels van stoer teak en suar hout. Het heerlijke linnen beddengoed mag hier wat donkerder zijn, in stevige grijze en bruine tinten, maar soms ook gecombineerd met lichte tinten.

En elke yurt heeft er altijd een in kleur bijpassende set badjassen en handdoeken bij. 

Slapen in een yurt van Celestial Living Yurt Retreat
tekst magic happens in a yurt
bottom of page