3021504291431508
top of page
Yurt in weiland midden in de natuur

Yurt Orion

Celestial Living Yurt Retreat

Logo Celestial Living Yurt Retreat

Bij Celestial Living Yurt Retreat houden we van ‘Hemels Leven’ en andere hemelse dingen: de zon, de maan, de sterren en de planeten. Onze yurts hebben namen van hemellichamen gekregen die ons om een of andere reden aanspreken. Orion is daar één van.

'Orion' betekent voor ons mooie herinneringen uit ons leven en het is een mooie sterrenconstellatie! Verderop lees je daar meer over.

Yurt in weiland met bomen

Bij de bomen

Yurt Orion staat aan de rand van het weiland in de buurt van twee oude bomen. Een grote Eik en een Es waar de top is uitgehaald en daarna gewoon is doorgegaan met groeien. De bomen geven wat schaduw op het terras en zorgen voor een verbindend en aardend gevoel.

Vanaf het terras en ook binnen vanuit de yurt heb je door door de openslaande deuren met ramen altijd mooi uitzicht op het weidse Achterhoekse coulisselandschap. Zonsopkomst en zonsondergang zijn in dit veld een genot om naar te kijken en te ervaren!

Een yurt met karakter

Het romantische sfeervolle interieur is hotel-chic te noemen, ze heeft een heel eigenzinnig karakter. De interieur elementen zijn van mooie kwaliteit en er zijn duurzame materialen gebruikt met een natuurlijke uitstraling en afgestemde kleuren, Linnen beddengoed, veel kussens, zacht schapenvachten, bamboe- en houten meubels. De ‘something-old-and something-new’-decoratie geven een ‘personal touch’.  Het duurzame en luxe bed- en badlinnen en de fijne eco-friendly verzorgingsproducten geven dat fijne extra ‘hotel-chic-glamping’ gevoel! 

Yurt Orion met zithoek bij Morso houtkachel
Slapen in een yurt met compleet ingerichte keuken

Net zo compleet als een tiny house

Dertig vierkante meter is groter dan menig tiny house. Een ronde ruimte inrichten met voornamelijk rechtlijnige meubels is best lastig. Samen met een aantal ronde elementen en een op maat gemaakte compacte en toch volledige keuken is het een compleet en harmonieus geheel waarin het heel aangenaam vertoeven is. Je vergeet soms gewoon dat het een tent is. Dit is dus echt op-en-top glamping! Uiteraard ontbreken een buitendouche (met warm water) en droogtoilet niet, dit maakt de yurt-glamping-experience compleet.

Vrolijk en stijlvol interieur

Yurt Orion heeft een interieur waar je vrolijk van wordt. Bij de bouw en inrichting zijn zoveel als mogelijk natuurlijke (en gifvrije) materialen gebruikt. De basis van het interieur is naturel kleurig met materialen als hout, rotan, kurk, bamboe, canvas en jute. De persoonlijke accenten en op elkaar afgestemde kleuren en patronen maken het tot een mooi geheel.

Overdag maakt de lichtinval door het dakraam het tot een heerlijke lichte en zonnige ruimte. De mooi verdeelde sfeerverlichting geeft het in de avond een gezellige en romantische sfeer. De houtkachel geeft voldoende warmte om het zelfs in koude winters lekker warm te stoken. Er staan twee grote fauteuils naast om lekker in weg te zakken. Kastruimte, keuken en eettafel maken het tot een compleet tiny house op yurt-formaat.

Slapen in een yurt met vrolijk en stijlvol interieur
Yurt interieur met kaptafel van bamboe en spiegel
Slapen in een yurt, in yurt Orion van Celestial Living
Queensize bed in yurt met luxe linnen beddengoed
Queensize bed in yurt met klerrijk linnen beddengoed
Slapen in een yurt, met klamboe onder linnen

‘A well made bed is a joy to sleep in’

‘Centerpiece’ van de yurt is het fijne queensize bed. Een extreem behaaglijk bed van uitsluitend natuurlijke materialen. Yurt Orion heeft standaard een tweepersoons bed. Voor extra comfort heeft het bed een natuurlatex matrastopper met eco-wollen matrasoplegger. Dekbedden en kussens zijn ook allemaal eco-friendly. Het beddengoed wordt aangepast aan de weersomstandigheden.

Het bed staat klaar om jou te ontvangen, mooi opgemaakt met het exclusieve puur linnen beddengoed van het Nederlandse merk Casa Comodo. Voor Yurt Orion is gekozen voort de romantische kleuren Vintage Rose, Misty Pink, Wild Sage, Woodland Green en Deep Forrest Green. Linnen heeft de fijne eigenschap een temperatuur regulerend vermogen te hebben, het is antibacterieel en zeer duurzaam. En het is heerlijk om onder te slapen: koel in zomer en warm in de winter. De prachtige kleuren maken het leuk om eindeloos te combineren (het bed mooi opmaken vinden wij dan ook telkens weer een feestje).

In de zomer of zodra er vliegende beestjes in de yurt komen, hangt er een grote klamboe boven het bed.

Optioneel eenpersoonsbedden in Yurt Orion

Twee eenpersoons bedden

Yurt Orion heeft als enige yurt de mogelijkheid om optioneel met twee eenpersoons bedden te reserveren. De bedden worden zo'n dertig centimeter uit elkaar geschoven, krijgen elke een natuurlatex matrastopper en worden mooi opgemaakt. Er zijn meerkosten aan verbonden.

Yurt openslaande deuren met vliegengordijn

Keukenperikelen

In de yurt is een mooi compact keukentje waar zo'n beetje alles aanwezig is wat je nodig hebt om een voedzame maaltijd klaar te maken. De koelkast heeft een vriesvakje, het gasfornuis een wokbrander. Een wok en allerlei andere pannen zijn er natuurlijk ook. Goede scherpe messen ontbreken ook niet. Vanwege de beperkte stroomvoorziening (6 Ampere) zijn piekvragende apparaten, zoals een oven en een espressomachine, niet mogelijk. Maar er is wel een broodrooster. En ook een zwanenhals waterkokertje om slow-coffee mee te zetten, je hebt tenslotte alle tijd!  En met de Bialetti zet je een heerlijke espresso of een cappucino met mooi geschuimde melk uit de melk opschuimer. Verder zijn er nog talloze handige en mooie keukenhulpjes en mooi serviesgoed. 

Tenslotte nog wat smaakmakers: honing, suiker, peper & zout, kruiden, specerijen en kruidenmixen. Olijfolie vierge en mild, smakelijke koffie en een groot assortiment thee. Alles van biologische kwaliteit.

Zowel binnen als buiten is er een eettafel om romantische te dineren!

Yurt interieur met complete keuken
Yurt met gedekte eettafel
Yurt interieur keuken met gasfornuis

De houtkachel - het belangrijkste van een yurt

Morso houtkachel is het belangrijkste in de yurt

Een goede houtkachel mag niet ontbreken in een yurt. Niets fijner dan de koesterende warmte van een houtkachel. De retrostijl houtkachel van Jøtul is een van de meest duurzame en meest milieuvriendelijke kachels die we konden vinden: een optimale verbranding en minimale uitstoot van stofdeeltjes. Volg je de aanwijzingen voor het aansteken en brandend houden van de kachel dan zul je optimaal van kunnen genieten.

Warmte is niet alleen heel fijn en belangrijk voor ons mensen, maar ook voor een yurt. Ons klimaat is over het algemeen vochtig en te veel vocht is funest voor een yurt. De natuurlijke materialen waaruit de yurt is opgebouwd worden in ons klimaat snel vochtig en dan ligt schimmelvorming op de loer. Regelmatig stoken is daarom belangrijk. In het open veld waar onze yurts staan, vangen ze gelukkig voldoende wind om op een natuurlijke wijze snel te drogen en te ventileren. Samen met het regelmatige stoken draagt dit bij aan het behoud van de yurt.

Sanitaire voorzieningen

Op het terras, vlak naast de deur van de yurt zijn de sanitaire voorzieningen, niet verder lopen dan je eigen badkamer in huis. Er is geen aansluiting op riolering, het water van de douche (en de keuken) lopen in de greppel. Om die reden mogen er alleen de aanwezige ecologische douche en schoonmaakproducten gebruikt worden. En het toilet is daarom een zogenaamd droogtoilet. Geen zorgen, het ziet er uit als een gewoon toilet, dus geen gedoe met houtsnippers of vlas. Het toilet vangt de natte en vaste delen gescheiden op, hierdoor  is er minder kans op geur. En een slim systeem van wegschuif-klep en een afzuig-ventilatie-systeem maakt dit toilet tot een modern en hygiënisch systeem. Speciaal geschikt voor dit soort locaties en bijvoorbeeld ook tiny-houses.

De douche is een ronde houten cabine met deur, waardoor je niet op de tocht staat en toch dat heerlijke buitengevoel hebt door de open bovenkant. Uiteraard gewoon met warm water. Er is warmtelint om de leidingen gelegd waardoor het bij vorst bijna altijd mogelijk blijft te douchen.

Prive sanitair bij yurt droogtoilet en buitendouche
Prive sanitair bij yurt droogtoilet en buitendouche
Terras bij yurt met loungestoelen

Het buitenleven

De buitenruimte is minstens zo aangenaam als het binnen. Een terras groot genoeg voor een lounge set, een eettafel en een parasol. Met gemak kun je er barbecueën, buiten koken en een vuurtje stoken in de vuurschaal. Een immens weids uitzicht waar zonsopkomst en zonsondergang  zo af en toe een waar kleuren spektakel laten zien. En de sterrenhemel: die is hier magisch mooi en goed te zien!

Toilet en douche zijn ook op het terras, vlak naast de deur van de yurt. De yurts staan ver uit elkaar en je zult er het summum van privacy ervaren.

Aanbod met korting

Wil je slapen in deze yurt? Klik voor het complete en actuele aanbod op onderstaande knop.

Het hele jaar door zijn er diverse aanbiedingen. Minimaal verblijf is twee nachten, maar soms zijn er enkele overnachtingen beschikbaar als 'one-night-stay'. En boek je ver van te voren dan kun je gebruik maken van een Early Bird Arrangement. Bij een Last Minute boeking mag de verblijfsdatum maximaal 6 weken vooruit liggen en gebruik je bij reserveren een kortingscode.

Tekst magic happens in a yurt

Orion

Orion is een opvallend sterrenbeeld aan de hemelequator. Het is vanaf november tot en met maart goed zichtbaar, als je na tien uur ‘s avonds in zuidelijke richting boven de horizon kijkt.

Sterrenbeeld Orion aan de hemel

Mythologie

In de Griekse mythologie zijn verschillende verhalen over hoe Orion aan de sterrenhemel is gekomen, maar de meest romantische is toch wel deze: Orion was een uitmuntend jager en Artemis, de Godin van de Jacht raakt hevig verliefd op hem. De broer van Artemis (Apollo) keurde deze liefde af en stuurde een reusachtige schorpioen achter Orion aan. In een poging om aan het monster te ontsnappen dook Orion in zee . Apollo zag dit en verzon een list waardoor Artemis haar grote liefde met één pijl uit haar boog doodde. Toen ze merkte wat ze had gedaan, was zij ontroostbaar en probeerde Orion op haar manier onsterfelijk te maken. Zij zette zijn sterrenbeeld aan de nachtelijke hemel samen met zijn twee trouwe honden en waar hij voor eeuwig de Schorpioen probeert te ontvluchten.

Hemels Leven

De Egyptenaren noemen deze sterrenconstellatie ‘Osiris’, de God van de Wedergeboorte. Ook dat heeft een heel mythologisch verhaal waar nog veel meer over te vertellen valt. Maar dat is niet voor deze plek.

Wij houden het bij yurts. Wij, Célestine en Mariëlle, hebben een passie voor yurts. De naam Celestial Living komt van Célestine wat ‘hemels’ betekent. De namen van de yurts zijn een verwijzing naar het hemelse, want onze yurts zijn gewoon hemels! Op zoek naar namen die met het 'hemelse' verband houden, viel de keuze op Orion, want dat is de lievelings sterrenconstellatie van Mariëlle. 

Én de hemel boven de yurts is dag en nacht een mooi schouwspel.

Sterrenconstellatie Osirius
Yurt huren in een weiland in Gelderland Achterhoek

Een moderne yurt, gemaakt naar Kirgizisch model

Onze yurts zijn gebouwd naar Kirgizisch model met gebogen daklatten, die een extra mooie sensuele ronding aan de yurt geven. Door deze 'bentwood-constructie' zijn er geen middenpalen nodig. De oppervlakte van de yurt is dertig vierkante meter, en de hoogte loopt van 180 cm aan de wand naar 340 cm in het midden. Alles in de ruimte is ingericht voor twee personen. Er is ruimte genoeg en toch heb je alles binnen handbereik. De openslaande deuren hebben ramen en door het dakraam  - 'de kroon'  - valt er altijd mooi licht naar binnen en zie je vanuit bed de nachtelijke hemel. De ronde ruimte zonder andere ramen is een hele fijne lichte ruimte en voelt als een veilige en warme omhulling.

De yurt heeft een houten terras wat een fijne buitenruimte is om van de natuur en de omgeving te genieten. Op het terras direct naast de yurt zijn de sanitaire voorzieningen. 

Yurt interieur met bed
bottom of page