3021504291431508
top of page
Yurt interieur met luxe en comfort

Een yurt overnachting

Logo Celestial Living Yurt Retreat

om even los te komen uit de dagelijkse sleur!

Door ons dagelijkse drukke leven hebben we zo af en toe behoefte aan rust, ruimte, natuur en privacy. Even loskoppelen van de dagelijkse hectiek: geen stad om je heen en geen hordes andere mensen. Tot jezelf komen in een totaal andere omgeving, alleen of samen met je lief om eens echt te genieten van elkaars gezelschap en dan het liefst in een bijzondere accommodatie. Daarbij hoeft niet alles te zijn zoals het thuis is, maar gemak, comfort en wat luxe is wel heel fijn. Het unieke van Celestial Living Yurt Retreat is dat alles nét even anders is dan anders en wij invulling geven aan gemak, luxe en comfort. Wij hebben een passie voor yurts! En we zorgen ervoor dat jouw overnachting-in-een-ronde-tent een bijzonder aangename ervaring zal zijn. Met een beetje avontuur, een beetje back to basic maar ook met alle comfort, gemak en net dat tikje luxe dat je wenst als je even een nachtje weg bent.

Yurt in weiland midden in de natuur

Bij Celestial Living is een overnachting in één van onze luxe yurts een hemelse ervaring. En het kan zomer én winter, omdat onze yurts een isolatielaag van wolvilt hebben en er een goede houtkachel is die zorgt voor warmte, comfort en romantiek natuurlijk! 

De ronde vorm van de tent heeft een bijzondere uitwerking op ons lichaam en onze geest, dat gaat heel ongemerkt. Het is de magie van de cirkel: door deze vorm is een cirkel de perfecte bescherming. Symbolisch staat de cirkel voor oneindigheid, perfectie en volmaaktheid. De yurt geeft je een comfortabel gevoel, een gevoel van thuis komen. Zodra je de yurt binnenstapt voel je dit over je heen komen, of je nu wilt of niet. Al met al dus een heel bijzondere en totaal andere beleving dan in onze rechtlijnige huizen. Je zult genieten van het buitenleven dicht bij de natuur, de natuurgeluiden om je heen, leven met de elementen (licht, lucht, water, vuur), mooie houtjes hakken voor de kachel, buiten douchen onder de blote hemel, lekker buiten koken als je wilt, eindeloos in het vuur staren of de sterrenhemel boven je bewonderen. Ontspannen en relaxen gaat helemaal vanzelf, het lijkt of je even buiten de tijd leeft. En toch heb je alles wat je nodig hebt om je heen en zul je heerlijk slapen in het comfortabele bed.

Yurt overnachting met luxe en comfort

Op dertig vierkante met is alles precies goed ingericht voor twee personen. Er staat een mooi opgemaakt en behaaglijk queensize bed, twee fauteuils emet salontafel bij de houtkachel die aan de wand staat. Er is kastruimte, een eettafel en een compacte goed ingerichte keuken met koelkast en gasfornuis.

Bij aankomst staat de houtkachel klaar om aangestoken te worden en de houtmand is gevuld. Binnen no-time is het behaaglijk warm, zelfs in de koudste tijd van het jaar stookt de kachel het goed warm. De yurts hebben een isolatielaag van vilt, dat beschermd in de zomer tegen de warmte en in de winter tegen de kou. Een yurt is en blijft een tent en je zult je daardoor veel meer bewust zijn van de weersomstandigheden, en juist dat, dat 'leven met de elementen' geeft een bijzonder gevoel.

Geen zorgen, wij bieden je van alles om ervoor te zorgen dat je altijd een aangenaam verblijf zult hebben, zowel zomer als winter.  

Queensize bed in yurt met luxe linnen beddengoed
Queensize bed in yurt met kleurrijk linnen beddengoed

Out-of-the-ordinary-life-zone into a luxe yurt!

Ben je een buitenmens, hou je van de natuur, hou je van kamperen, een beetje back to basic en wat avontuur? Of ben je dat allemaal niet, maar wil je wel eens iets anders, even out-of-the-ordinary-life-zone, maar dan wel comfortabel? Dan is een overnachting in één van de luxe yurts van Celestial Living Yurt Retreat voor jou!

De ronde tent voelt als een veilige omhulling, de houtkachel zorgt voor een koesterende warmte, de luxe en het comfort die we je bieden geven je een ‘rijke’ beleving. En de mooie sfeervolle en afgestemde inrichting  zorgen ook nog eens voor de dosis romantiek. Je zult het vast en zeker een ‘hemelse’, bijzondere en romantische ervaring vinden!

Welke yurt kies je voor je overnachting?

Celestial Living Yurt Retreat heeft twee yurts. En in 2023 komt er een derde yurt bij. De indeling en de voorzieningen zijn bij elke yurt hetzelfde, maar elke yurt heeft een unieke sfeer en stijl. Klik op onderstaande knop om meer te lezen over onze yurts. Kies je yurt Orion met zijn vrolijke kleuren? Of hou je meer van de hotel chic vibe van Yurt Venus? Zij is een beetje stoer en sexy. Of wil je van de winter komen slapen in Yurt Sirius, een yurt waar je absoluut helemaal 'zen' van gaat worden.

Welke yurt je ook kiest, je zult een onvergetelijk en heerlijk verblijf beleven!

Brandende houtkachel in yurt met fles wijn en glazen

Luxe yurt overnachting met en privé sanitair en keuken

Bij een luxe yurt overnachting hoort gemak en goede voorzieningen. Elke yurt heeft een op maat gemaakte en compleet ingerichte compacte keuken met koelkast en gasfornuis.

Water

Water voor de keuken en de douche wordt verwarmd door een geiser die in een buitenhokje hangt. In de yurt is geen badkamer, maar uiteraard is er wel sanitair. Je hoeft gelukkig geen grote afstanden af te leggen om bij het sanitair te komen want je hebt privé sanitair op het terras, direct naast de deur van de yurt.

Yurt interieur met complete keuken en eettafel
Prive sanitair droogtoilet bij yurt

Toilet

Door de bijzondere locatie van de yurts is er geen aansluiting op het riool. Daarom is er een zogenaamd eco-droog toilet, van het soort dat ook in tiny houses wordt gebruikt. Het ziet er uit als een gewoon toilet. Bij een droogtoilet hoef je dus niet door te spoelen en worden de vloeibare en vaste delen gescheiden van elkaar opgevangen. Het is een ingenieus en hygiënisch systeem en uiteraard wordt e.e.a. door ons goed schoon gehouden. Hoe het allemaal werkt en waar je rekening mee moet houden staat in het toilethokje en in de informatiemap aangegeven. Toiletpapier is altijd aanwezig.

Douchen

Buiten douchen is een bijzondere ervaring. Je kunt gewoon heerlijk met warm water douchen in de ronde houten douchecabine met regendouche. Omdat je in een soort grote ronde houten koker staat is het niet koud. Boven je is de blote hemel. Douchen bij volle maan of onder de sterrenhemel is écht een ervaring om nooit te vergeten. En douchen bij een flinke regenbui is ook heel leuk. Wij zorgen voor fijne eco-doucheproducten, grote zachte handdoeken en dikke badjassen. En als het koud is hop je zo uit de douche snel weer naar binnen bij de houtkachel!

Prive sanitair buitendouche bij yurt

Bij vorst

Er zijn allerlei maatregelen genomen om ook in de wintermaanden stromend water te behouden. Desondanks bestaat de kans dat bij nachtvorst of aanhoudende vorst de watertoevoer naar de douche moet worden afgesloten. Als de temperatuur overdag boven nul is, is het veelal wel mogelijk overdag te douchen Dat zijn nu eenmaal de uitdagingen die bij het winterkamperen horen.

Yurt met terras vanuit de lucht

Een luxe yurt als een eiland in een groene zee

Bij het overnachten in een luxe yurt hoort natuurlijk ook het gevoel van privacy. Onze yurts staan ver uit elkaar, geluiden van de andere yurt zijn niet te horen en het is ook niet mogelijk bij elkaar naar binnen of op het terras te kijken. Het is het summum van privacy. Elke yurt is als het ware een eiland in een groene zee. Het weiland wordt gebruikt als hooiland en af en toe wordt er een evenement gehouden. (dan ontvangen we geen gasten). In de winter staan er soms schapen op het land.

Zonsopkomst en zonsondergang zijn een dagelijks schouwspel, samen met de 'Hollandse luchten' is het soms een waar spektakel! We ontvangen maximaal twee personen per yurt. De yurts zijn groter dan menig tiny house, je hebt meer dan genoeg ruimte en toch voelen ze heel cozy en intiem. Het grote houten terras is ook een fijne buitenruimte.  Met gemak kun je er de te huren vuurschaal/bbq gebruiken. Het sanitair is direct naast de deur van de yurt. Het houthok staat aan de achterzijde van het terras, dus alleen om houtjes te hakken stap je even van het 'eiland' af ;-)

Een luxe yurt overnachting op een 'Farm Glamping'

Onze yurts staan bij een boerderij in Toldijk in de mooie Achterhoek. Boerderij De Scheurweide is in 1913 gebouwd door de Familie Garritsen. Inmiddels woont vierde generatie Garritsen op de boerderij. Wij wonen zelf niet op de boerderij. Dinand Garritsen en zijn vrouw Annelies hebben de leiding van het bedrijf. Zijn moeder Christien helpt ook dagelijks mee in de boerderijwinkel, waar je bijna altijd terecht kunt om vlees of bbq-pakket en andere streekproducten te kopen (vooraf bestellen kan ook).

In 2021 zijn Dinand en Annelies als aanvulling op het bedrijf de Farm Glamping gestart met een pop-up camping. Door omstandigheden  is de camping nauwelijks actief. Maar onze yurts vormen een vast onderdeel van de FarmGlamping.

De yurts van Celestial Living Yurt Retreat staan als luxe vaste accommodaties sinds augustus 2021 aan de rand van het weiland achter de boerderij, dat is een ander stuk van het terrein van De Scheurweide. Van eventuele gasten van de camping zul je geen last hebben.

Boerderij tuin en parkeerplaats
Yurts for life yurt met openslaande deuren

Een luxe yurt overnachting is online te reserveren

Ben je enthousiast geworden van de mogelijkheden van Celestial Living, maar heb je toch nog vragen? Bekijk hier de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij of heb je speciale wensen neem dan contact op via het contactformulierWil je meer weten over yurts en ons retreat? Bezoek dan onze home-page en kijk nog even verder.

Ben je overtuigd geraakt van ons unieke Yurt Retreat en wil je een paar onvergetelijke overnachtingen reserveren in één van onze luxe yurts? Bekijk ons gevarieerde aanbod van One-Night-stay, Last Minute of Early Bird Arrangement. Of boek direct een yurt van jouw keuze en we zullen je graag verwelkomen!

Tekst magic happens in a yurt
bottom of page