3021504291431508
top of page

Anders dan anders

trendy yurts midden in de natuur

Logo Celestial Living Yurt Retreat

Ben jij geen mens voor drukke vakantieparken, stacaravans of hutje-mutje op een camping? Wil je echt eens iets anders? Kom dan genieten in één van de yurts van Celestial Living. Ze staan in de natuur, midden in een weiland in het prachtige Achterhoekse coulissenlandschap. Het weidse landschap geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Je bent ver weg van de drukte en er zijn geen andere mensen om je heen. Slapen in een yurt is anders dan anders, alleen al door de ronde vorm van deze tent. En onze yurts zijn écht anders dan elke andere yurt in Nederland! Wij hebben namelijk Kirgizische yurts en die zijn anders dan het alom bekende Mongoolse model, die eigenlijk 'ger' heten.

Kom het ervaren bij ons kleinschalige en eigenzinnige Yurt Retreat, het is dé ideale uitvalbasis voor een anders-dan-anders-getaway!

Yurt Venus met anders dan anders luxe inrichting

Grote en ruime yurts, met aangebouwd terras en privé sanitair. Compleet en stijlvol ingericht met mooie basic luxe met elk een eigenzinnige stijl. Slapen in een echt goed bed en voorzien van alles wat je maar nodig zou kunnen hebben. Ze zijn werkelijk onweerstaanbaar voor een ultiem en anders dan anders weekendje weg. De trendy yurts staan prachtig in het Achterhoekse landschap, aan de rand van een weiland van een boerderij in Toldijk. Natuur rondom, het typische coulisselandschap aan de horizon en de weidse lucht erboven geven een gevoel van ruimte en zorgen dagelijks voor en steeds veranderend schilderij.

Een extra laag vilt, dat voelt echt anders dan anders

Onze yurts hebben eind 2023  een extra laag vilt gekregen. We vonden dat nodig, omdat onze yurts niet alleen in de zomer, maar ook in de winter te huren zijn. Nu ervaar je in de yurt in de winter echt het extra comfort ervan.  Het wordt sneller warm zodra de kachel brandt en het koelt minder snel af. als de kachel uit is, wat met name bij koude nachten heel fijn is.

Het heeft nog meer voordelen. Want ook in de zomer biedt de extra laag vilt een goede bescherming tegen de warmte. Vilt wordt van schapenwol gemaakt en heeft een heel goede isolerende werking, zowel bij kou als bij warmte. De extra laag vilt geeft ook wat extra zwaarte aan de yurt, bij veel wind of een storm is dat echt een pluspunt. En tenslotte maakt het de akoestiek in de yurt nog fijner en komen geluiden van buiten wat zachter binnen.

Het vilt is gemaakt van wol van Nederlandse schapen en op Texel geproduceerd. Onze yurts zijn in Engeland geproduceerd. Het zijn Kirgizische yurts en die worden in Nederland niet gemaakt. Toch hebben we een yurtbouwer/zeilmaker gevonden die het aandurfde de extra laag vilt precies op maat te maken voor onze Kirgizische yurts. Hieronder wat foto's van de montage ervan. De viltlaag is erg dik en daardoor paste het buitendoek niet goed meer. Gelukkig wist de zeilmaker een passtuk te maken en is het probleem opgelost.

Yurt Sirius met aanhangwagen met extra laag vilt
Yurt Sirius zonder buitendoek met alleen enkele viltlaag
Yurt Sirius met extra laag dakvilt
Yurt Sirius met extra laag wolvilt rondom

Lekker toeren door de Achterhoek op een van onze stoere Roetz Bikes, die zijn echt anders dan anders! En zoveel mooie kastelen en landgoederen als in deze hoek van Gelderland zie je nergens anders. Dus ga er op uit om kastelen, landgoederen, wijngaarden of pittoreske dorpjes te ontdekken. ’s Avonds dineren in een van de vele restaurants van de mooie Hanzesteden Doesburg of Zutphen. Of in het dorp verderop een echt geweldige pub en fine dining restaurant  bezoeken: het Proeflokaal van de Bronckhorster Brewing Company om één van hun prijswinnende biertjes te proeven  in combinatie met een verrassend gerecht van hun menu.

Een dagje relaxen in de sauna bij het Bronsbergermeer (Zutphen) behoort ook tot de mogelijkheden. Of gewoon heerlijk in je eigen bubbel, alleen of met je lief, genieten van alles wat anders in dan thuis!  

De yurt en de omgeving bieden tal van mogelijkheden om jezelf te verwennen, mooie herinneringen te maken en alles eens écht anders dan anders te laten zijn.

Roetz Bikes van Celestial Living zijn anders dan anders
Bed in yurt en gedekte tafel is echt anders dan anders

Wij noemen dat ‘Hemels Leven’. Het zal je goed doen! Laat de magie van de cirkel z’n werk doen, geniet van alles wat voorhanden is en de leuke extra’s die we bieden.

Je slaapt in een echt goed bed dat mooi opgemaakt voor je klaar staat met luxe linnen beddengoed. Alleen dat al is pure verwennerij en luxe en je zult heerlijk in slaap vallen van de natuurgeluiden om je heen.

De hotel-chic ingerichte yurts voorzien in al je behoeften. Mooi serviesgoed, inspirerende boeken en spelletjes, wollen dekens en schapenvachten. ’s Avonds met de sfeerverlichting en de kaarsen aan en de kachel brandend is het één en al knusheid en romantiek.

Er is een kleine maar goed ingerichte keuken met gasfornuis en koelkast. Koffie en thee en andere keukenbasics bieden we je graag aan. Zachte handdoeken, badjassen en verzorgingsproducten liggen bij aankomst klaar. De houtkachel staat bij aankomst gereed om aangestoken te worden, de houtmand is gevuld. Er zijn bijzondere spelletjes, inspirerende boeken en zelfs een verrekijker. Wie weet spot je vanaf het terras wel een vos, of fazanten, patrijzen, hazen, ooievaars en roofvogels!

Sirius houtkachel close
Houten douchecabine om te douchen onder de blote hemel

En last but not least: je hoeft geen honderden meters te lopen naar een sanitair gebouw…ervaar de luxe van privé sanitair naast de deur van de yurt. Wel eens gedoucht bij volle maan of onder de blote sterrenhemel? Dat is pas écht anders dan anders!

Alle extra's zijn anders dan anders

We bieden je graag wat luxe en comfort bij jouw 'even-leven-in-een-yurt'. Duurzaamheid staat bij ons voorop. Van bouw van de yurt tot de inrichting, van het beddengoed tot het wc-papier, van douchegel tot waxinelichtjes, van de kachel tot de koffie. Overal waar mogelijk, hebben we gekozen en kiezen we voor de meest duurzame en verantwoorde optie. Alles wat we je aan benodigde basics aanbieden is van biologische kwaliteit en/of is eco-friendly en duurzaam geproduceerd. Je kunt er over lezen in ons Welkomst- & infoboekje. Een paar voorbeelden: 

Duurzaam & eco-friendly

De houtkachel is van Morsø en is een hoogrendementkachel, duurzaam geproduceerd en milieuvriendelijk door de moderne verbrandingstechniek.. De te huren Petromax Atago is een gecombineerde BBQ en vuurschaal waarmee op een milieuvriendelijke manier een fijn vuurtje is te stoken. Het hout  voor de kachel  en vuurschaal is afkomstig van lokale onderhoudsprojecten  en wordt aan de lucht gedroogd.

Slapen in een duurzaam bed

Het prachtige 100% linnen beddengoed is van het Nederlandse merk Casa Comodo en is eco-gecertificeerd. Linnen is de meest duurzame stof die er bestaat. Vlas wordt milieuvriendelijk verbouwd, het beddengoed wordt eerlijk en duurzaam geproduceerd in Portugal. Ook matrassen en overig beddengoed is eco verantwoord en duurzaam, uitsluitend van natuurlijke en herbruikbare materialen.

Vegan verzorgingsproducten

Alle verzorgingsproducten in de yurt zijn vegan en eco-gecertificieerd met afbreekbare verpakking, Handdoeken zijn van biologische katoen. We maken schoon en wassen met ecologische schoonmaakmiddelen en op zonne-energie. De kaarsjes in de yurt zijn gemaakt van dampvrije en niet giftige raapzaadolie en hebben biologisch afbreekbare cupjes.

Wipe right, change lives!

Zo help je mee aan schone toiletten voor iedereen.​​

En oja, niet geheel onbelangrijk..het toilet- en keukenpapier. Dat kopen wij bij The Good Roll. Zij maken 100% boom vriendelijk en duurzaam toiletpapier, keukenpapier en tissues, En doneren 50% van de nettowinst aan de bouw van toiletten in Ghana. Het is gemaakt van 100% Europees bamboe en gerecycled papier, zonder chloor, kleur- of geurstoffen. Je leest er alles over op hun website. Dus zo maken we samen de wereld echt een beetje mooier, ook voor anderen.

Social enterprice.

Ook bij de extra’s die je kunt huren, hebben we ook gekozen met duurzaamheid in gedachte.

De fietsen die we verhuren zijn circulair geproduceerd door Roetz Bikes, een sociale onderneming in Amsterdam.

Good wine to save the world.

En bij aankomst staat er altijd een kleine verrassing voor je klaar, deze is altijd van biologische herkomst en van goede kwaliteit!

Yurt met terras in weiland als eiland in een groene zee

Reserveer online jouw anders-dan-anders-getaway

Onze yurts zijn eigenzinnig en uniek, mooie basic luxe met veel comfort.

Ben je enthousiast geworden van de mogelijkheden van Celestial Living, maar heb je toch nog vragen? Bekijk hier de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij of heb je speciale wensen neem dan contact op via het contactformulier.

Ben je overtuigd geraakt van ons unieke Yurt Retreat en wil je een luxe weekend weg reserveren? Ga direct naar 'reserveren' of kijk bij ons actuele aanbod voor een One-Night-Stay of ander kortings-arrangement.

We zien er naar uit je te mogen begroeten!

Tekst magic happens in a yurt
bottom of page