Orion bed close roze tulpen.jpg

Slapen in een yurt

Celestial Living Yurt Retreat

Logo Celestial Living fc.png

Staat slapen in een Yurt al heel lang op je bucketlist? Dan is dit je kans om het te doen! Slapen in een yurt is heerlijk en het kan bij ons het hele jaar. In het voorjaar en de zomer is het een fijne get-away dicht bij de ontluikende en bloeiende natuur. In de herfst en de winter is slapen in een yurt een luxe kampeerervaring die extra romantisch en knus is. Hou je wel van een beetje back to basic en avontuur, maar wil je eigenlijk ook wel wat comfort en een beetje luxe? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Onze yurts zijn ruim, heel compleet en comfortabel ingericht en hebben een eigenzinnig en stijlvol interieur. Het zijn luxe hotelkamers midden in de natuur. Het zal je aan niets ontbreken!

slapen-in-een-ronde-tent

Slapen en verblijven in een yurt doet wat met je. De ronde vorm van de tent heeft een bijzondere uitwerking op ons lichaam en onze geest, dat gaat heel ongemerkt. Het is de magie van de cirkel: door deze vorm zonder scherpe randen is een cirkel de perfecte bescherming. Symbolisch staat de cirkel voor oneindigheid, perfectie en volmaaktheid. Het totale lijnenspel en de organische vormen van de yurt geven een comfortabel gevoel en tegelijkertijd geven de horizontale lijnen van het houtskelet een dynamische beleving. Zodra je de yurt binnenstapt voel je dit over je heen komen, of je nu wilt of niet. Al met al dus een heel bijzondere en totaal andere beleving dan in onze rechtlijnige huizen.

Wat is een yurt (of ger)?

Een yurt is oorspronkelijk een traditionele ronde tent welke door nomaden volken worden gebruikt om met hun vee over de steppe en berggebieden te reizen. Met name in de gebieden van Centraal-Azië. De yurt en de ger bestaan geheel uit losse onderdelen en is daardoor makkelijk te verplaatsen. In Mongolië heten deze ronde tenten ‘ger’. In de richting van  Kazachstan, Kirgistan, Oezbekistan en Turkmenistan heten ze yurts. Het woord ‘ger’ betekent ‘huis’, ‘yurt’ betekent ‘slaapverblijf’.

Bij Celestial Living Yurt Retreat kun je slapen in een yurt gebouwd naar Kirgizische model. Wil je meer weten over yurts? Klik op onderstaande knop.

Kirgizische-yurt-berggebied
Mongoolse-ger-steppe

Praktische woonruimte

Voor nomaden volken is een yurt een heel praktische woonruimte, want de hele tent bestaat uit losse onderdelen. Spijkers, schroeven of speciaal gereedschap zijn niet nodig bij de bouw. In een paar uur tijd kan de complete tent opgebouwd en afgebouwd worden. Alles wordt op een kar geladen en ze kunnen met het vee weer verder trekken naar verse graslanden. Bovendien is het voordeel van een rond bouwwerk dat de wind, die soms heftig over de open vlakte waait, er geen grip op kan krijgen.

Kazachstan-yurt-doorsnee
ger-skelet
slapen-in-een-yurt

In onze westerse landen hebben we uit verschillende culturen en landen allerlei (nomadische) woonvormen overgenomen, welke we hier als recreatieve verblijfs-accommodatie gebruiken. Vaak bestaan ze uit een houten frame en een doek van canvas, al dan niet geïsoleerd. Denk aan een safari-tent, een tipi en dus ook de yurt. Dit soort tenten staan helemaal ingericht op een locatie, meestal dicht bij de natuur. 'Glamorous camping' zijn we dat gaan noemen, kortweg ‘glamping’.

Bij Celestial Living is slapen in een yurt de ultieme vorm van glamping en  het kan het hele jaar door omdat onze yurts een isolatielaag van wolvilt hebben. Slapen in een ronde tent is aangenaam en knus. Je bent midden in de natuur, met de voetjes op de aarde. Je wordt wakker met de natuur geluiden, je leeft met de elementen en je moet houtjes hakken voor de kachel. Je geniet van het leven dicht bij de natuur, zoals buiten douchen onder de sterrenhemel, lekker buiten koken, eindeloos in het vuur of naar de sterrenhemel staren. Ontspannen en relaxen gaat helemaal vanzelf, het lijkt of je even buiten de tijd leeft.

De yurts van Celestial Living staan aan de rand van een weiland van een boerderij in Toldijk. Ze staan een beetje in een open vlakte, zoals ze ook oorspronkelijk worden gebruikt. Ze zijn compleet en comfortabel ingericht, slapen doe je in een echt goed bed. Er is ook een fijne buitenruimte, een ruim en omheind houten terras en aan de zijkant vlak naast de deur van de yurt zijn de buitendouche en het toilet. Je ervaart rondom de natuur en kijkt uit op het prachtige weidse en typische coulisselandschap van de Achterhoek. Zonsopkomst en zonsondergang zijn dagelijks een te bewonderen schouwspel, als een continue veranderend schilderij. De yurts staan ver uit elkaar en je hebt volledige privacy.

slapen-in-een-yurt
slapen-in-een-yurt

Lekker knus en comfortabel slapen in een yurt

Onze yurts zijn met dertig vierkante meter ruim te noemen en precies goed voor twee personen. Er staat een mooi opgemaakt en behaaglijk queensize bed, twee fauteuils en tafel bij de houtkachel die aan de wand staat, kastruimte, eettafel en compacte goed ingerichte keuken met koelkast en gasfornuis. De mand met hout staat gevuld en de houtkachel staat klaar om aangestoken te worden. Binnen no-time is het behaaglijk warm, zelfs in de koudste tijd van het jaar stookt de kachel het goed warm. De yurts hebben een isolatielaag van vilt en natuurlijk kan het ’s nachts afkoelen en is het in de ochtend koud want het is en blijft een tent. Daarom bieden we als extra service een elektrische kachel om de eerste kou te verdrijven. We passen het beddengoed aan de weersomstandigheden aan en er zijn altijd extra dekens.

Slapen en leven in een yurt met luxe en comfort

Bij glamping horen goede service en faciliteiten. Wij bieden je van alles om jouw verblijf zo aangenaam en luxe mogelijk te maken. Een groot bed van uitsluitend natuurlijke materialen en exclusief puur linnen beddengoed van het Nederlandse merk Casa Comodo.

Een compacte en compleet ingerichte keuken met een goede keukeninventaris en mooi serviesgoed. Allerlei basics als koffie, thee, kruiden en specerijen, olie, suiker, honing , kaarsjes en nog veel meer leuke extra’s.

Er zijn handdoeken, badjassen, verzorgingsproducten en keukenlinnen. En een fijne verrassingsgift bij aankomst. Alles wat we bieden is duurzaam en eco-friendly.

slapen-in-een-yurt
buitenleven-bij-yurt

Het buitenleven

Als je komt slapen in onze yurts is er natuurlijk meer dan alleen het interieur van de yurt. De buitenruimte is minstens zo mooi, alleen al om de steeds veranderende aanblik op de lucht. De horizon toont het mooie coulisselandschap van de Achterhoek. Je kunt er van uit je loungestoel op het ruime houten terras van genieten.  Barbecueën, vuurtje stoken en stargazen en ook ontbijten op het terras zijn bezigheden die bij het buitenleven horen. De buitendouche en het droogtoilet maken de yurt-beleving compleet. 

Natuurlijk is het in deze omgeving ook prachtig wandelen en te fietsen en is er nog veel meer om te ontdekken.

Sfeer & romantiek horen ook bij slapen in een yurt

Bij Celestial Living Yurt Retreat is het 'glamping' van hoog niveau en goede kwaliteit. Wij noemen dat 'Basic Luxe'. Wij vinden een goed bed en warmte erg belangrijk. En verder zijn de yurts praktisch ingericht en is veel aandacht besteed aan styling en sfeer. Hou je van back to basic en wil je wel eens ervaren of je met wat minder toe kunt dan je thuis gewend bent, maar wil je niet op een gammel stoeltje of houten krukje zitten? Dan is ons Yurt Retreat de ideale plek voor jou! Wij bieden je alles wat je nodig hebt, niet meer en niet minder. Je kunt heerlijk ontspannen en genieten en toch het gevoel hebben te kamperen in de natuur. ’s Avonds zorgen de houtkachel, de kaarsjes en de sfeerverlichting voor een fijne romantische sfeer terwijl je wegzakt in de grote fauteuil bij de houtkachel of lekker tegen elkaar aan kruipt in het grote en aangename bed.

Bij één van onze yurts kan optioneel voor twee eenpersoonsbedden gekozen worden...nog steeds heel gezellig!

slapen-in-een-yurt
slapen-in-een-yurt
yurt-interieur-houtkachel

Het genot van een houtkachel

Bij een yurt hoort een houtkachel, punt. De kachels in onze yurts zijn supermoderne houtkachels, precies afgestemd op de grootte van de yurt. Deze kachels hebben een optimale verbranding en een minimale uitstoot van fijne stofdeeltjes en rookgassen. Dat vinden wij belangrijk want onnodige luchtvervuiling hoort niet bij duurzaam leven. Als je de aanwijzingen voor het aansteken van de kachel goed volgt is de kachel snel aan en brandt ‘ie optimaal. En je hoeft maar weinig hout te gebruiken om het warm te krijgen,  want ook hout is een kostbaar goed. En het is echt zó leuk om hout en aanmaakhoutjes te hakken! Geen zorgen, wij hebben daar een heel handige tool voor staan, dus dat gaat altijd lukken.

Een compacte keuken en fijne sanitaire voorzieningen

Elke yurt heeft een op maat gemaakte en compleet ingerichte compacte keuken, met koelkast, gasfornuis en warm water. Water wordt verwarmd door een geiser die in een buitenhokje hangt. In de yurt is geen badkamer, maar uiteraard is er wel sanitair. Je hoeft gelukkig geen grote afstanden af te leggen om bij het sanitair te komen want het is direct naast de deur van de yurt op het terras. Er is geen aansluiting op het riool, maar water loopt in de greppel naast de yurt. Daarom zijn alle eco-schoonmaakmiddelen en eco-doucheverzorgingsproducten in de yurt aanwezig.

Het toilet is een eco-droog toilet. Dat ziet er uit als een gewoon toilet. Bij een droogtoilet hoef je dus niet door te spoelen en worden de vloeibare en vaste delen gescheiden van elkaar opgevangen. Het is een ingenieus en hygiënisch systeem en uiteraard wordt e.e.a. door ons goed schoon gehouden. Hoe het allemaal werkt en waar je rekening mee moet houden staat in het toilethokje aangegeven. Toiletpapier  is aanwezig.

yurt-interieur-keuken
droogtoilet-bij-een yurt

Douchen onder de blote hemel

Naast het toilet staat een ronde houten douchecabine met regendouche. Omdat je in een soort grote ronde houten koker staat is het niet koud, boven je hoofd de blote hemel. Douchen bij volle maan en onder de sterrenhemel is écht een ervaring om nooit te vergeten. En douchen bij een flinke regenbui is ook heel leuk. Wij zorgen voor fijne eco-doucheproducten, grote zachte handdoeken en badjassen. En als het koud is hop je zo uit de douche snel naar binnen bij de houtkachel!

buitendouche-bij-yurt

Wij hebben allerlei maatregelen genomen om ook in de wintermaanden stromend water te behouden. Desondanks bestaat de kans dat bij nachtvorst of aanhoudende vorst de watertoevoer naar de douche moet worden afgesloten. Als de temperatuur overdag boven nul is, is het veelal wel mogelijk overdag te douchen Dat zijn nu eenmaal de uitdagingen die bij het winterkamperen horen.

Slapen-in-een-yurt

Is slapen in een yurt echt zo bijzonder en romantisch?

Wij zeggen volmondig JA! Ben je een buitenmens, hou je van de natuur, hou je van kamperen, een beetje back to basic en wat avontuur? Of ben je dat allemaal niet maar wil je wel eens iets anders, even out-of-the-ordinary-life-zone?  Dan is slapen in één van de yurts van Celestial Living Yurt Retreat voor jou!

De ronde tent voelt als een veilige omhulling, de houtkachel zorgt voor een koesterende warmte, de luxe en het comfort dat we bieden geven je een ‘rijke’ beleving en de mooie sfeervolle en afgestemde inrichting  zorgen voor de dosis romantiek. Je zult het vast en zeker een ‘hemelse’, bijzondere en romantische ervaring vinden!

In welke yurt wil je slapen?

Celestial Living Yurt Retreat heeft twee yurts. In het voorjaar 2023 komt er een derde yurt bij. De indeling en de voorzieningen zijn bij elke yurt hetzelfde, maar elke yurt heeft een unieke sfeer en stijl. . Via onderstaande knoppen kun je jouw yurt kiezen. Kies je yurt Orion met zijn vrolijke kleuren? Of hou je meer van de hotel chic vibe van Yurt Venus? Zij is een beetje stoer en sexy. Welke je ook kiest, je zult een onvergetelijk en heerlijk verblijf beleven!

slapen-in-een-yurt
slapen-in-een-yurt

Slapen in een yurt is online te reserveren

Ben je enthousiast geworden van de mogelijkheden van Celestial Living, maar heb je toch nog vragen? Bekijk hier de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij of heb je speciale wensen neem dan contact op via het contactformulier.

Ben je overtuigd geraakt van ons unieke Yurt Retreat en wil je een paar onvergetelijke nachten reserveren? Kies één van onze yurts en we zullen je graag verwelkomen!

Livo-Love-Relax-wit_edited.png

Celestial Living Yurt Retreat