3021504291431508
top of page
authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland

Authentieke yurt huren

Celestial Living Yurt Retreat

Logo Celestial Living Yurt Retreat

De yurts van Celestial Living zijn yurts, gemaakt naar traditioneel Kirgizisch model. Ze worden duurzaam geproduceerd in Engeland van natuurlijke materialen en lokaal essenhout. Ze zijn geschikt gemaakt voor ons westerse klimaat. Wil je meer weten over authentieke Kirgizische yurts en het verschil met een Mongoolse ger, klik dan hier.

Overnachten in een yurt is een heel bijzondere ervaring en het kan bij ons het hele jaar. In het voorjaar en de zomer is het een fijne getaway dicht bij de ontluikende en bloeiende natuur. In de herfst en de winter is overnachten in een yurt een luxe kampeerervaring die extra romantisch en knus is. Hou je wel van een beetje back to basic en avontuur, maar wil je eigenlijk ook wel wat comfort en een beetje luxe? Dan zal Celestial Living je zeker bevallen, want het is gewoonweg hemels! De yurts zijn stijlvol en compleet ingericht voor twee personen, met veel comfort en een tikje luxe. Je bent echt even weg van de hectiek van de dag, heerlijk in je eigen bubbel. Zonder andere mensen om je heen. Even met de voetjes op de aarde en in contact met de hemel...je komt als vanzelf tot rust. De ronde ruimte die voelt als een warme omhulling, geeft een gevoel van oneindigheid en doet je de tijd vergeten. Dat en comfort, privacy en luxe midden in de natuur....wat valt er nog meer te wensen?

authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland

Leven en slapen in zo'n authentieke yurt doet wat met je. De ronde vorm van de tent heeft een bijzondere uitwerking op ons lichaam en onze geest, dat gaat heel ongemerkt. Het is de magie van de cirkel: door deze vorm zonder scherpe randen is een cirkel de perfecte bescherming. Symbolisch staat de cirkel voor oneindigheid, perfectie en volmaaktheid. Het totale lijnenspel en de organische vormen van de yurt geven een comfortabel gevoel en tegelijkertijd geven de lijnen van het houtskelet een dynamische beleving. Zodra je de yurt binnenstapt voel je dit over je heen komen, of je nu wilt of niet. Al met al dus een heel bijzondere en totaal andere beleving dan in onze rechtlijnige huizen.

authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland

Bij Celestial Living is overnachten in een yurt de ultieme vorm van glamping en  het kan het hele jaar door omdat onze yurts een isolatielaag van wolvilt hebben. Overnachten in een ronde tent is aangenaam en knus. Je bent midden in de natuur, met de voetjes op de aarde en in contact met de hemel. Je wordt wakker met de natuur geluiden, je leeft met de elementen en je moet houtjes hakken voor de kachel. Je geniet van het leven dicht bij de natuur, zoals buiten douchen onder de sterrenhemel, lekker buiten koken, eindeloos in het vuur of naar de sterrenhemel staren. Ontspannen en relaxen gaat helemaal vanzelf, het lijkt of je even buiten de tijd leeft.

In onze westerse landen hebben we uit verschillende culturen en landen allerlei (nomadische) woonvormen overgenomen, welke we hier als recreatieve verblijfs-accommodatie gebruiken. Vaak bestaan ze uit een houten frame en een doek van canvas, al dan niet geïsoleerd. Denk aan een safari-tent, een tipi en dus ook de yurt. Dit soort tenten staan helemaal ingericht op een locatie, meestal dicht bij de natuur. 'Glamorous camping' zijn we dat gaan noemen, kortweg ‘glamping’.

De yurts van Celestial Living staan aan de rand van een weiland van een boerderij in Toldijk. Ze staan solitair in het weidse landschap, zoals ze ook oorspronkelijk worden gebruikt. Elke yurt heeft een unieke stijl en sfeer, compleet en comfortabel ingericht. Slapen doe je in een echt goed bed. Er is ook een fijne buitenruimte, een ruim en omheind houten terras en aan de zijkant vlak naast de deur van de yurt zijn de buitendouche en het toilet. Je ervaart rondom de natuur en kijkt uit op het prachtige weidse en typische coulisselandschap van de Achterhoek. Zonsopkomst en zonsondergang zijn dagelijks een te bewonderen schouwspel, als een continue veranderend schilderij. De yurts staan ver uit elkaar en je hebt volledige privacy.

authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland
authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland

Knus en comfortabel in een authentieke yurt

Onze yurts zijn met dertig vierkante meter ruim te noemen en precies goed voor twee personen. Er staat een mooi opgemaakt en behaaglijk queensize bed, twee fauteuils en tafel bij de houtkachel die aan de wand staat. Er is kastruimte, een eettafel en een compacte en goed ingerichte keuken met koelkast en gasfornuis. De mand met hout staat gevuld en de houtkachel staat klaar om aangestoken te worden. Binnen no-time is het behaaglijk warm, zelfs in de koudste tijd van het jaar stookt de kachel het goed warm. De yurts hebben een isolatielaag van vilt en natuurlijk kan het ’s nachts afkoelen en is het in de ochtend koud want het is en blijft een tent. Daarom bieden we als extra service een elektrische kachel om de eerste kou te verdrijven. We passen het beddengoed aan de weersomstandigheden aan en er zijn altijd extra dekens. En nog veel meer leuks om te ontdekken.

Een authentieke yurt huren met luxe en comfort

Bij glamping horen goede service en faciliteiten. Wij bieden je van alles om jouw verblijf zo aangenaam en luxe mogelijk te maken. Een groot bed van uitsluitend natuurlijke materialen en luxe puur linnen beddengoed van het Nederlandse merk Casa Comodo.

Tal van onze gasten roemen de keuken vanwege z'n compleetheid, mooie serviesgoed en aanwezige uitgebreide keukeninventaris (zelf met spullen die ze thuis niet eens hebben ;-)). Om het je allemaal gemakkelijk te maken bieden we je tal van basics als koffie, thee, kruiden en specerijen, olijfolie, suiker, honing , kaarsjes en nog veel meer leuke extra’s. die je vrij kunt gebruiken en dus zelf niet mee hoeft te nemen.

En geen luxe zonder een complete set fijne en zachte handdoeken voor elke gast. Daarbij horen ook badjassen, verzorgingsproducten en keukenlinnen. Om je bij aankomst direct thuis te laten voelen zodat je kunt gaan zitten en ontspannen om alles even goed in je op te nemen, staat er een welkomstgift voor je klaar. 

Alles wat we bieden is duurzaam en eco-friendly.

authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland
authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland

Het buitenleven

authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland

Onze yurts bestaan natuurlijk uit meer dan alleen het interieur van de yurt. De buitenruimte is minstens zo mooi, alleen al om de steeds veranderende aanblik op de hemel, of het nu dag is of nacht. De horizon toont het mooie coulisselandschap van de Achterhoek. Je kunt er van uit je loungestoel op het ruime houten terras van genieten.  Barbecueën, vuurtje stoken en stargazen en ook ontbijten of dineren op het terras zijn bezigheden die bij het buitenleven horen. Vanuit bed heb je door de dakkoepel zicht op de sterrenhemel en als je gelukt hebt kijkt de volle maan bij je naar binnen. Echt een magische ervaring!

De buitendouche en het droogtoilet maken de yurt-beleving compleet. 

Natuurlijk is het in deze omgeving ook prachtig wandelen en te fietsen en is er nog veel meer om te ontdekken.

Sfeer & romantiek in de authentieke yurt

Bij Celestial Living, is het 'glamping' van hoog niveau en goede kwaliteit, dat durven we best hardop te zeggen. Wij noemen dat 'Basic Luxe'. Wij vinden een goed bed en warmte erg belangrijk. De yurts zijn met duurzame materialen en heel doordacht en praktisch ingericht en er is veel aandacht besteed aan styling en sfeer.

Hou je van back to basic en wil je wel eens ervaren of je met wat minder toe kunt dan je thuis gewend bent, maar wil je niet op een gammel stoeltje of houten krukje zitten? Dan is dit Yurt Retreat de ideale plek voor jou! Alles wat je nodig hebt is aanwezig, niet meer en niet minder. Je kunt heerlijk ontspannen en genieten en toch het gevoel hebben te kamperen in de natuur. ’s Avonds zorgen de houtkachel, de kaarsjes en de sfeerverlichting voor een fijne romantische sfeer terwijl je wegzakt in de grote fauteuil bij de houtkachel of lekker tegen elkaar aan kruipt in het grote en aangename bed.

Bij één van onze yurts kan optioneel voor twee eenpersoonsbedden gekozen worden...nog steeds heel gezellig!

authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland-houtkachel
authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland

Het genot van een houtkachel

authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland-houtkachel

Bij een yurt hoort een houtkachel, want niets is zo fijn als je koesteren aan de warmte van een houtkachel! De kachels in onze yurts zijn supermoderne hoogrendements houtkachels, precies afgestemd op de grootte van de yurt. Het zijn duurzame en milieuvriendelijke kachels vanwege de optimale verbranding en minimale uitstoot van fijne stofdeeltjes en rookgassen. Dat vinden wij belangrijk want onnodige luchtvervuiling hoort niet bij duurzaam leven. Om de kachel snel en makkelijk aan te steken gebruiken wij de zogenaamde Zwitserse methode. Daarbij ligt het hout onder en wordt het vuur daar bovenop met kleine houtjes en slechts een paar aanmaakblokjes aangestoken. Het is de meest ideale manier vinden wij en hoe dat precies werkt staat omschreven in de handleiding die in de houtmand ligt. En het is echt zó leuk om hout en aanmaakhoutjes te hakken! Geen zorgen, wij hebben daar een heel handige tool voor staan, dus dat gaat altijd lukken.

Een compacte keuken en fijne sanitaire voorzieningen

Elke yurt heeft een op maat gemaakte en compleet ingerichte compacte keuken, met koelkast, gasfornuis en warm water. Water wordt verwarmd door een geiser die in een buitenhokje hangt. In de yurt is geen badkamer, maar uiteraard is er wel sanitair. Je hoeft gelukkig geen grote afstanden af te leggen om bij het sanitair te komen want het is direct naast de deur van de yurt op het terras. Er is geen aansluiting op het riool, maar water loopt in de greppel naast de yurt. Daarom zijn alle eco-schoonmaakmiddelen en eco-doucheverzorgingsproducten in de yurt aanwezig.

Het toilet is een zogenaamd droogtoilet. Dat ziet er uit als een gewoon toilet. Bij een droogtoilet is het niet nodig met water door te spoelen, de vloeibare en vaste delen worden gescheiden van elkaar opgevangen. Het is een ingenieus en hygiënisch systeem en uiteraard wordt e.e.a. door ons goed schoon gehouden. Hoe het allemaal werkt en waar je rekening mee moet houden staat in het informatieboek in de yurt en in het toilethokje aangegeven. Toiletpapier  is  altijd aanwezig.

authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland
authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland-privesanitair

Douchen onder de blote hemel

Naast het toilet staat een ronde houten douchecabine met regendouche. Het is een grote ronde houten koker met een deur, waardoor de warmte lekker om je heen blijft hangen. En boven je hoofd de blote hemel. Douchen bij volle maan en onder de sterrenhemel is écht een ervaring om nooit te vergeten. En douchen bij een flinke regenbui is ook heel leuk. Wij zorgen voor fijne eco-doucheproducten, grote zachte handdoeken en badjassen. En als het koud is hop je zo uit de douche snel naar binnen bij de houtkachel!

authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland-privesanitair

Wij hebben allerlei maatregelen genomen om ook in de wintermaanden stromend water te behouden. Desondanks bestaat de kans dat bij nachtvorst of aanhoudende vorst de watertoevoer naar de douche moet worden afgesloten. Als de temperatuur overdag boven nul is, is het veelal wel mogelijk overdag te douchen Dat zijn nu eenmaal de uitdagingen die bij het winterkamperen horen.

authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland-romantische-yurt

Is een authentieke yurt echt zo romantisch?

Wij zeggen volmondig JA! Ben je een buitenmens, hou je van de natuur, hou je van kamperen, een beetje back to basic en wat avontuur? Of ben je dat allemaal niet maar wil je wel eens iets anders, even out-of-the-ordinary-life-zone?  Dan is overnachten in één van de yurts van Celestial Living Yurt Retreat voor jou!

De ronde tent voelt als een veilige en warme omhulling, de houtkachel zorgt voor een koesterend gevoel, de luxe en het comfort dat we bieden geven je een rijke’ beleving en de mooie sfeervolle en afgestemde inrichting zorgen voor de dosis romantiek. Je zult het vast en zeker een ‘hemelse’, bijzondere en romantische ervaring vinden!

Drie unieke yurts voor een authentieke yurt overnachting

Er zijn drie prachtige yurts om uit te kiezen, elke met een unieke sfeer en stijl.  Alle yurts hebben dezelfde voorzieningen en zijn zo compleet als elk ander 'tiny house'. De inrichting  met houten meubels, een kurkvloer en andere elementen van natuurlijke materialen  zorgen voor rust en warmte. Natuurlijk is er een hemels bed, waar je heerlijk in zult slapen. En een houtkachel om je warm te houden.
Yurt Orion is de kleurrijke yurt, daar word je vanzelf vrolijk van. Houd je meer van  een serene sfeer met naturel en lichte tinten dan is Yurt Sirius voor jou. Tenslotte is er Yurt Venus, met haar wat meer donkere en aardse kleuren is ze lekker stoer en een beetje sexy.
Het weidse landschap rondom de yurts geeft je een gevoel van vrijheid. Ze staan zo ver uit elkaar dat je geen last van andere mensen zult hebben.

authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland
authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland
authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland
authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland

Een authentiek yurt kun je online huren

Ben je enthousiast geworden van de mogelijkheden van Celestial Living, maar heb je toch nog vragen? Bekijk hier de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij of heb je speciale wensen neem dan contact op via het contactformulier.

Ben je overtuigd geraakt van ons unieke Yurt Retreat en wil je een paar onvergetelijke nachten reserveren? Bekijk ons gevarieerde aanbod van One-Night-stay, Last Minute of Early Bird Arrangement. Of boek direct een yurt van jouw keuze en we zullen je graag verwelkomen!

Tkest Magic happens in a yurt

Praktische woonruimte

Voor nomaden volken is een yurt een heel praktische woonruimte, want de hele tent bestaat uit losse onderdelen. Spijkers, schroeven of speciaal gereedschap zijn niet nodig bij de bouw. In een paar uur tijd kan de complete tent opgebouwd en afgebouwd worden. Alles wordt op een kar geladen en ze kunnen met het vee weer verder trekken naar verse graslanden. Bovendien is het voordeel van een rond bouwwerk dat de wind, die soms heftig over de open vlakte waait, er geen grip op kan krijgen.

authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland
authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland

Wat is een yurt (of ger)?

Een yurt is oorspronkelijk een traditionele ronde tent welke door nomaden volken worden gebruikt om met hun vee over de steppe en berggebieden te reizen. Met name in de gebieden van Centraal-Azië. De yurt en de ger bestaan geheel uit losse onderdelen en is daardoor makkelijk te verplaatsen. In Mongolië heten deze ronde tenten ‘ger’. In de richting van  Kazachstan, Kirgistan, Oezbekistan en Turkmenistan heten ze yurts. Het woord ‘ger’ betekent ‘huis’, ‘yurt’ betekent ‘slaapverblijf’.

Bij Celestial Living Yurt Retreat kun je slapen in een yurt gebouwd naar Kirgizische model. Wil je meer weten over yurts? Of lezen over het verschil tussen een yurt en een ger? Lees dan de blog hierover

authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland
authentieke-yurt-huren-glamping-natuur-achterhoek-gelderland
bottom of page